Afvallen
Lillian Nelissen
Afvallen
2 min
0

Paleo dieet

2 min
0

Paleo dieet boek, paleo recepten boek

Steeds meer mensen komen er achter dat granen eigenlijk niet zo goed voor ze zijn. Het aantal glutenintoleranties stijgt, evenals de coeliakie-gevallen. Daarnaast staan brood, pasta en andere graanproducten in een discutabel daglicht. Bakkers hebben voor het eerst sinds tijden minder verkocht dan in het voorgaande jaar. Als dat geen teken is…

Wat aan populariteit wint is het paleo dieet. Boek na boek wordt hierover gepubliceerd. Een paleo dieet boek is een boekwerk waarin alle ins en outs van dit eetpatroon uit de doeken worden gedaan. Hierin staan heel veel wetenswaardigheden waarom bijvoorbeeld graan- en zuivelproducten niet goed zijn voor de gezondheid. Natuurlijk staat er in een paleo dieet boek ook vermeld wat wél goede producten zijn. Daarnaast is er uiteraard ook nog een paleo recepten boek, waarin lezers veel ideeën op kunnen doen over welke maaltijden op welke wijze bereid kunnen worden. Tegenwoordig is er bij elke betere boekhandel wel een paleo recepten boek te koop.

Kijk eens in een paleo dieet boek of in een paleo recepten boek

Een paleo dieet boek laat zien welke voedingsmiddelen volgens deze levenswijze goed zijn om te nuttigen. Het gaat om:

  • Groente
  • Fruit
  • Noten, zaden en pitten
  • Eieren
  • Verantwoord gehouden vlees
  • Vis.

paleo kookpakketOmdat dit voedingspatroon zo veel verschilt van wat mensen vandaag de dag in hun mond stoppen, is er dus een speciaal paleo recepten boek voor nodig om burgers te laten zien wat echt gezonde voeding is. In een paleo dieet boek wordt aan de hand van vele bronnen aangetoond welke schadelijke effecten producten zoals suiker, granen, plofkip, melkproducten en dergelijke op de gezondheid hebben. Veel lezers schrikken zich een hoedje na het lezen van een paleo dieet boek, en gaan daarom snel aan de slag met het paleo recepten boek. Ze gaan ineens een heel ander soort maaltijden bereiden dan ze eerder deden. Een paleo recepten boek geeft vaak een recept met bijvoorbeeld zoete bataat. Dit is een beter idee dan aardappel, omdat dit knolgewas zorgt voor een onregelmatige bloedsuikerspiegel. Zoete aardappel heeft een lage glycemische index en is daardoor veel beter. Hier wordt dan ook veelvuldig mee gekookt in een paleo recepten boek. Dat staat vast.

Lees hier alles over het Paleo kookpakket.

De voor- en nadelen op een rij

Het enige nadeel dit eetpatroon is dat deelnemers te veel eiwitten binnen krijgen. Voor mensen met bepaalde aandoeningen is dit niet goed. Althans, zo vermeldt een paleo dieet boek. Veel paleo-aanhangers volgens overigens niet precies de regels van deze dieetvorm op. Een echt paleo recepten boek biedt allemaal maar paleo-recepten, maar er zijn natuurlijk ook variaties mogelijk afhankelijk hoe ver men af wil wijken van de eetregels. Over het algemeen is dit voedingspatroon erg gezond.

Leef jij volgens het Paleo dieet?

Reacties
Categorieën