Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
1

Weer tijd om wat af te vallen !

4 min
1

Weer tijd om wat af te vallen !De dikmakende feestdagen met allerlei dinertjes en lekkernijen zijn weer voorbij en velen van ons kijken vertwijfeld in de spiegel om te constateren dat er weer nodig wat pondjes af moeten. In onderstaand artikelen hiervoor weer enige adviezen.

Kunt u alleen afvallen als u over een dikke portemonnee beschikt?

Nee, natuurlijk niet. Wij willen u hier vanzelfsprekend niet overhalen uw droomfiguur te realiseren door cosmetische ingrepen. Maar het kan uiteraard helemaal geen kwaad voor een dieet wat centjes opzij te leggen. Waarom? Onderzoekers van de universiteit van Pennsylvania, USA, ontdekten dat een financiële stimulans helpt bij het afvallen. De in het wetenschappelijk tijdschrift “Jama”  gepubliceerde rapport laat zien dat proefpersonen die een financiele bonus kregen voor het afvallen zo rond de 1,5 kilo gezicht verloren dan de proefpersonen zonder deze bonus. Deze eenvoudige truck kunt u zelf natuurlijk ook toepassen:

Hoe kunt u dat het beste doen?

Heel eenvoudig, u beloont zichzelf door het op zij leggen van een bepaald geldbedrag waarmee u iets leuk kunt kopen.Uiteraard nadat u een bepaald streefgewicht bereikt hebt. Doordat u zich al verheugd op het kunnen kopen van dat leuke pakje, schoenen of oorbellen gaan de pondjes er nog sneller af.

Met hulp van vrienden, familie en kennissen lukt afvallen nog beter

U denkt bij uzelf:”Om af te vallen heb ik niemand nodig dat kan ik zelf wel!”

U zult in de praktijk echter wel merken dat, met wat hulp en ondersteuning van vrienden en kennissen, die u van te voren van uw afvalplannen op de hoogte brengt,  het afvallen u nog beter afgaat. Want, als  u op visite gaat bij uw vrienden of kennissen zal u normaliter iets bij koffie, thee of drankje worden aangeboden. Zijn ze van uw dieet op de hoogte zullen ze ook geen lekkers aanbieden en hoeft u ook niet te vechten tegen de verleiding. Verder zullen ze bij u informeren hoe het gaat met het afvallen. Hierdoor wordt u nog meer gemotiveerd bent om het vol te houden.

Weer tijd om wat af te vallen !3

Een eitje meer kan geen kwaad !

Hebben we niet altijd gehoord dat veel  eieren eten een slechte invloed zou hebben op de cholesterolspiegel en dat het daarom ongezond is?

Nee, in tegendeel; zoals uit een recent onderzoek blijkt helpen eieren juist bij het afvallen. Want ze bevatten niet alleen veel belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, Omega-3 vetzuren maar ze bevatten bovendien een hoog natuurlijk eiwitgehalte. Bovendien vullen eieren de maag behoorlijk snel. U zult merken dat, als u bij het ontbijt een tot twee eieren (als u gebakken eieren eet bak deze dan in een Teefal koekenpan met 1 theelepel olie en bak er, uiteraard, geen spek bij ) eet, voelt u zich veel langer verzadigd en u krijgt daardoor in het begin van de middag geen ontzettende zin in zoetigheden.

U bereikt uw droomfiguur met een helder verstand

Wetenschappelijk studies hebben uitgewezen dat coffeïne de vetverbranding stimuleert. Naast het verteren van voedings- en lichaamsvetten zet coffeïne door z’n samenstelling de warmteproductie en de bloeddruk aan- twee factoren die de stofwisseling stimuleren. Coffeïne zit o.a. in koffie, cacao, cola. Mensen met een te hoge bloeddruk moeten daarom niet teveel koffie drinken !

Drink daarom na het eten een kopje koffie dat versnelt uw stofwisseling. Uiteraard moet u hierin dan geen suiker doen en er uiteraard geen koekje bij nemen.

Houdt altijd rekening met een vreet(snoep)bui

Zelfs mensen die heel gedisciplineerd zijn worden wel eens zwak – of hoort u tot de mensen die altijd heel gezond eten? Dat is echter helemaal niet nodig. Af een toe een kleine (snoep) zonde tijdens het dieet is toegestaan .
Eet u voor 80% gezond dan kunt u de resterende  20% benutten om te zondigen want alleen zo blijft afvallen leuk en kunt u het ook langer volhouden.

Een trouwe viervoeter kan u helpen

Heeft u een hond die u op regelmatige tijden moet uitlaten? Gefeliciteerd! Want honden betekenen de beste “personal trainer”die u zich kunt wensen. Aan de Victoria universiteit van Brits Columbia heeft men ontdekt dat mensen die een hond hebben bijna de helft meer bewegen dan diegene die geen hond bezitten. Maar geen nood, als u niet over een hond beschikt – een goede vriendin kan u natuurlijk ook helpen. Een wandelingetje na de maaltijd is aan te bevelen: uw lichaam zal daardoor de extra calorieën omzetten in energie in plaats van ze op te slaan als vetcellen.

Strak, slank en gezond de rest van de winter door

Wilt u graag de vetverbranding stimuleren en er daarbij uiteraard goed uitzien en zelfs bij lage temperaturen, sneeuw en ijs gezond blijven? Dan is het nu tijd voor grote porties zure vruchten!

Het lichaam heeft vitamine C (Ascorbinezuur) nodig om het hormoon Noradrenaline, dat nodig is voor de vetverbranding, aan te maken. Met behulp van bepaalde stoffen kan het lichaam bij energieverbruik vlugger het opgeslagen vet opnemen. Ook bij de aanmaak van Collagenen speelt vitamine C een belangrijke rol. Met wat meer inname van Ascorbinezuur doet u niet alleen iets goeds voor uw figuur maar ook voor de elasticiteit van uw huid.

En, last but not least, vitamine C helpt verkoudheden en griep te voorkomen. Welke voedingsmiddelen bevatten veel van deze vitamine? Paprika’s, Broccolli, zwarte bessen en citrusvruchten.

 

Water de bron van het leven

U heeft het vast al vaak gelezen, maar wij schrijven het hier nogmaals: drink veel water d.w.z. door de dag heen minstens twee liter. Iemand die te weinig water drinkt creëert in zijn/haar lichaam een toestand die het organisme aanzet calorieën op te slaan als vetcellen. Dat wil zeggen, dat er bij een vochttekort in het lichaam meer energie als voedingsstoffen worden aangemaakt. Een voldoende vochtinname reguleert de stofwisseling en zorgt voor een optimale vetverbranding. Wie nog meer voor de slanke lijn wil doen moet water drinken dat koolzuur bevat want dat vult de maag en daardoor heeft men langer een gevoel van verzadiging.

Thuis Trainen Programma

Reacties
Categorieën