Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
1

Wat doet Aloe Vera voor de huid?

2 min
1

Het sap van de Aloë Vera plant bevat goede bestanddelen voor zowel in- als uitwendig gebruik. Al eeuwen geleden ontdekte Hippocrates (460-375 v. Chr.), een Griekse arts en ook wel de Vader der Medicijnen genoemd, de genezende kracht van de Aloë Vera.

Inleiding

Hij gebruikte de stoffen uit deze plant al tegen ontstekingen, haaruitval en maag- en darmklachten. Eeuwen later paste Hildegard van Bingen deze plant ook al toe tegen ontstekingen, maagproblemen en migraine. Deze natuurgeneeskundige leefde van 1098 tot 1179. Ook in onze moderne tijd is Aloë Vera een vast bestanddeel in de Chinese heelkunde. Aloë Vera wordt ook nog door vele andere volkeren in de wereld gebruikt in allerlei producten.

Beschrijving van de plant

De Aloë Vera behoort tot de lelie-achtigen en er zijn in de wereld circa 216 soorten van bekend. Deze plant groeit in een woestijnklimaat. De bladeren zijn dikwandig en verdampen hierdoor nauwelijks vocht. Het binnenste deel van de bladeren dient als opslag voor vocht en Wat doet Aloe Vera voor de huidvoedingsstoffen. De planten bevatten een rijkdom aan stoffen (vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren, essentiële vetzuren, saponinen en etherische oliën), die in meer of mindere mate onontbeerlijk zijn voor een goede gezondheid.

Juist door bovengenoemde eigenschappen beschermen de sappen de menselijke huid tegen vochtverlies. Op die manier zorgt Aloë Vera ervoor dat de huid glad, zacht en soepel blijft. Ook kalmeert en koelt ze de huid. Je zou Aloë Vera een vocht-oase voor onze huid kunnen noemen.

Verzorging van de droge huid

In deze tijd van stress en overbelasting hebben we bovendien nog te kampen met een verontreinigd milieu. Hierdoor kan de huid uitdrogen en vaal worden. Onze huid heeft een intensieve verzorging nodig die het eigen herstellend vermogen van de huid ondersteunt en stimuleert. Producten waarin Aloë Vera zit, zijn dan ook heel goed bij de verzorging van een droge, schrale en ruwe huid. Deze producten zijn ook heel goed te gebruiken bij een gevoelige huid. Tevens worden de gevolgen van het verouderingsproces vertraagd door Aloë Vera. Ook is Aloë Vera goed voor het bindweefsel in de huid en wordt de groei van nieuwe huidcellen gestimuleerd.

Sap van de plant

Een andere eigenschap van Aloë Vera is te danken aan de eigenschappen van het sap van de bladeren van de plant. Na de beschadiging van een blad ontstaat er een soort gel-achtig sap. Binnen een paar minuten vormt dit sap een beschermlaagje dat binnen zeer korte tijd zo vast wordt dat de eerdere beschadiging nog nauwelijks zichtbaar is. Deze eigenschap is ook te zien op onze huid. Door het sap van de Aloë Vera genezen wondjes na het opbrengen snel en meestal zonder littekens.

Ook bijzonder heilzaam voor de inwendige mens

Ook voor de inwendige mens is Aloë Vera als een gezonde aanvulling op onze voeding te beschouwen. Het helpt verkeerde voeding en overbelasting te compenseren. Hierbij moet alleen wel nadrukkelijk vermeld worden dat Aloë Vera géén geneesmiddel is. Wanneer Aloë Vera verwerkt is in een gel is het heerlijk om gebruikt te worden voor het inbrengen van vocht en bovendien wordt het heel snel opgenomen in de huid.

Door de beschermende eigenschappen zijn producten met Aloë Vera ook heel geschikt om gebruikt te worden als zonnebrandcrème en als after-sun product te verkrijgen in crème of gelvorm . Dit vanwege het koelend effect.

Als eindconclusie kan gezegd worden dat huidverzorgingsproducten die bestanddelen van de Aloë Vera planten bevatten heel heilzaam zijn voor de huid. Vooral producten met een zo hoog mogelijk percentage puur sap werken uitstekend.

ebook zonWil je alles weten over veilig zonnen, download dan nu het gratis e-book: Een stralende huid in de zomer!

Reacties
Categorieën