Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
1 min
0

Weg met cellulitis

1 min
0

Wat is cellulitis?

Heel eenvoudig gezegd is het een combinatie van vet, water en afvalstoffen dat zich net onder de huid ophoopt en je billen het uitzicht geeft van een bobbelige sinaasappel.

Cellulitis kan meerdere oorzaken hebben maar de meest voorkomende is een slecht werkend lymfesysteem door overbelasting en slecht eetpatroon.

Er zijn verschillende manier om de eliminatie van afvalstoffen via het lymfesysteem te stimuleren :

Springen

Trampolinespringen of touwtjespringen.

Bloed stroomt door je lichaam en dit systeem wordt aangezwengeld door je hart. Je hart pompt en daardoor krijg je een stuwing die het makkelijk maakt om je bloed doorheen je hele lichaam te sturen.

Het lymfesysteem heeft geen pomp. Springen helpt daarom om het lymfevocht beter te doen stromen.

Huid borstelen

De huid droog borstelen vind ik zelf één van de beste methodes om van cellulitis af te raken. Door het borstelen stimuleer je het hele lymfesysteem.

Je huid borstelen doe je op een droge huid voor je gaat douchen. Borstel altijd naar een lymfeknoop toe en in de richting van je hart. Eerst werk je van onder naar boven : dus van de voeten naar de knieën en van de knieën naar de liezen. Van de buik naar je hart. Van de polsen naar de elleboog en van de elleboog naar je oksel. Werk in lange stroken en gebruik een lichte en zachte druk. Neem na het borstelen een douche.

Wisseldouches

Douche zoals gewoonlijk met lekker warm water maar op het einde van de douche draai je even de warme kraan toe. En gil maar gerust, dat doe ik ook. Het hoeft maar 30 seconden te duren maar het geeft je hele lymfesysteem een geweldige boost.

Voeding

Je voeding is superbelangrijk want de afvalstoffen die de knobbeltjes veroorzaken komen ergens vandaan en helaas veel te vaak door een slecht eetpatroon. Je lichaam heeft verschillende organen die meewerken aan de eliminatie van afvalstoffen maar als jij meer afvalstoffen eet dan je elimineert, dan raken de organen overbelast en zet het overschot aan afvalstoffen zich vast op je billen in de vorm van cellulitis. Toch is dit om te keren. Het Detox voor Vrouwenprogramma is een kort maar ideaal programma om een goede start te maken in de strijd tegen cellulitis.

Heb jij veel last van cellulitis?

 

Reacties
Categorieën