Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
1 min
0

Drinken voor een mooie huid

1 min
0

Het is natuurlijk belangrijk om je huid langs de buitenkant met goede producten te verzorgen, maar vergeet niet dat je aan de binnenkant waanzinnig veel kan doen dat er voor zorgt dat je een stralende huid krijgt.

Het prioriteitenlijstje

Zoals ik vertelde ik mijn introductieblogje heeft het lichaam een prioriteitenlijstje als het aankomt op het verdelen van voedingsstoffen.

Wanneer je niet voldoende voedingsstoffen eet, zal het lichaam toch zorgen dat je kan overleven. Het voedt dan voornamelijk de organen en cellen die belangrijk zijn voor het overleven zoals het hart, de lever, enz..

Wat niet zo hoog op het prioriteitenlijstje scoort zijn bijvoorbeeld de ogen, de huid, het haar ..

Wil jij dus een goed gevoede huid, eet dan voldoende voedingsstoffen.

Een eerste stap

Als vrouwen mij vragen wat de eerste en meest gemakkelijke stap is die zij kunnen ondernemen, dan is dit zonder twijfel het drinken van groene smoothies.

Groene smoothies zijn hetzelfde als fruitsmoothies met toevoeging van groenten. Het rare is dat ze heel erg lekker zijn. Je verwacht dat niet van zo’n groen monsterdrankje.

Over groene smoothies kan ik superveel vertellen. Daarom schreef ik dan ook een heus e-book met recepten, boodschappenlijstjes, weetjes, theorie, videootjes, enz..

Maar ik wil jou alvast meteen een basisplan geven zodat je zelf aan de slag kan gaan en aan de lijve kan ondervinden hoe goed zo’n smoothie wel niet smaakt.

Basisplan

Een groene smoothie bestaat uit 3 onderdelen

1)      Zoet fruit zoals bijvoorbeeld banaan, mango, druiven

2)      Bladgroente zoals sla, spinazie of kool

3)      Vloeistof zoals bijvoorbeeld water, kokoswater, amandelmelk, appelsap

Deze ingrediënten mix je in een blender of met een staafmixer tot een smeuïge massa.

Veelgestelde vragen

Dit zijn de meest gestelde vragen voor wie voor het eerst een groene smoothie wil maken

1)      Hoeveel fruit moet/mag ik gebruiken

Een beginner neemt ongeveer 60% fruit en 40% groenten. Daardoor smaakt de smoothie lekker zoet. Dat is nodig omdat je smaakpapillen op dit moment nog erg verwend zijn door de vele suikers in onze traditionele voeding.

Wanneer je al veel langer puur eet, dan vind je de smoothie ook zoet als je 40% fruit en 60% groenten gebruikt.

Kies dus de juiste hoeveelheid fruit zodat de smoothie voor jou zoet genoeg smaakt

2)      Hoeveel vloeistof moet/mag ik gebruiken

Dat mag je in principe kiezen. Hou je van een echt drinkbare smoothie, neem dan gerust wat meer vloeistof. Sommige houden meer van een dikke, puddingachtige smoothie. In dat geval gebruik je wat minder vloeistof.

Hoe kan jij starten?

Wil je echt met groene smoothies starten, dan raad ik je absoluut het “30 dagen Groene Smoothies” e-book aan. Het is geschikt voor iedereen, van beginner naar gevorderde. Het ebook bevat ook heel wat weetjes in de vorm van korte video’s.

Je huid zal er wel bij varen. Maar er zijn nog veel meer voordelen hoor! Lees hier meer over de voordelen van groene smoothies.

Drink jij al groene smoothies?

 

Reacties
Categorieën