Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

Cellulitis ofwel sinaasappelhuid .....

2 min
0

Cellulitis ofwel sinaasappelhuid .....We noemen het in de wandelgangen meestal Cellulitus maar dat is een verkeerde term voor wat we in de cosmetische wereld bedoelen. Namelijk het verschijnsel van een bobbelige huid wordt Panniculose genoemd. In het onderstaand artikel gaan we op dit verschijnsel in.

Inleiding. Wat is Cellulitis/Panniculose

Cellulitis in medische zin, is een ontsteking van de dieper gelegen delen van het onderhuidse bindweefsel (diepe subcutis), gekenmerkt door een onscherp begrensde en snel uitbreidende roodheid en zwelling van de huid, pijn, koorts en malaise.

De verwekkers zijn stafylokokken.De behandeling bestaat uit een gerichte antibiotische therapie.

Panniculose/Cellulite,Sinaasappelhuid in cosmetische zin is een ziekelijke-toestand van het onderhuids vet met een vergroving van het huidreliëf waardoor de huid er uit ziet als de schil van een sinaasappel. In dit  geval is echter geen sprake van een ontsteking van de huid (Cellulitus- het achterste stuk van dit woord betekend ontsteking). Daarom kunnen we de kwaal waar vaak, vooral vrouwen last van hebben beter Cellulite, Panniculose of de gewone hollandse benaming Sinaasappelhuid noemen.

De oorzaken van Cellulite of Panniculose

Sinaasappelhuid of zoals hierboven al vermeld Cellulite is in de eerste plaats meestal een erfelijk bepaalde kwaal. Maar de hormonen zorgen ervoor dat we er ook daadwerkelijk last van krijgen. Hoe vaster het bindweefsel is vanuit de natuur ofwel door het sporten, des te minder gevoelig je wordt voor deze vervelende en cosmetisch storende kwaal.

De delen van het lichaam waar we de bobbelige huid kunnen zien zijn:
Billen, bovenbenen, buik, maar ook de bovenarmen.

De oorzaak is een combinatie van twee factoren nl. :

een teveel aan calcium in het lichaam dat zich vastzet in de onderhuidse lagen in combinatie met niet   goed verwerkt vet. Samen zetten deze stoffen zich vast met afvalstoffen in deze huidlagen. Dat zie je dan als die bobbelige huid.

Aan deze cosmetisch storende kwaal zijn 4 stadia te onderscheiden:

Eerste stadium. Hierbij is de huid nog glad Ook als we de huid tussen duim en wijsvinger vastpakken.

Tweede stadium. Alleen bij het vastpakken van de huid ziet die er uit als de schil van een sinaasappel

Derde stadium. Alleen bij vrouwen boven de 40 en dikke vrouwen zien we dit stadium. Zonder knijpen een zichtbaar bobbelige huid.

Vierde stadium. Bij heel veel vrouwen ontstaat de sinaasappelhuid tijdens de overgangsfase en blijft ook erna bestaan.

Cellulite voor behandeling           cellulite na behandeling

Cellulitis ofwel sinaasappelhuid .....2 Cellulitis ofwel sinaasappelhuid .....3

Wat kunnen we doen om deze kwaal zoveel mogelijk tegen te gaan:

Zorgen dat we vooral niet dik worden door zo gezond mogelijk te eten. D.w.z. geen tussendoortjes, vetarm, veel groente, fruit, weinig suiker, zout, frisdranken, koffie. Maar wel veel vezelrijk voedsel. Wel veel drinken bijv. water, mineraalwater, groene thee of kruidenthee.
Veel sporten bijv. wandelen, fietsen, zwemmen. Een half uur per dag is al voldoende.
Ook een homeopathische arts kan hier veel voor u betekenen.


Reacties
Categorieën