Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

Je voeten zomerklaar met deze 7 tips

2 min
0

Op blote voeten door het gras, met je tenen in het zand, met leuke slippertjes op een terras. De zomer is begonnen (nog niet officieel, maar het heerlijke weer brengt ons al helemaal in de stemming). Hoog tijd dus om je voeten zomerklaar te maken. Je kunt natuurlijk naar de pedicure gaan voor een heerlijke voetbehandeling, maar het is ook heel gemakkelijk om je voeten zelf zomerklaar te maken.

 7 tips om je voeten zomerklaar te maken:

 1. Voetverzorging
  In de winter worden voeten verstopt in warme sokken en dikke laarzen. In deze periode worden je voeten vaak vergeten en ontstaan de meeste kwaaltjes. De koude, droge winterlucht in combinatie met de hoge temperaturen binnen veroorzaken kloven in je voeten. Gebruik een volle, voedende en verzorgende zalf die de huid hersteld. Deze verminderd de kloofjes en verbetert de elasticiteit van de huid.
  Voetschimmel, is naast de vreselijke jeuk die het veroorzaakt, ook geen gezicht in je mooie slippers of hippe sandaaltjes. Gebruik hiervoor een verzachtende en verzorgende middel dat de schimmels effectief bestrijdt en beschermt tegen de terugkeer hiervan. Droog ook altijd je voeten goed af na het douchen om voetschimmel te voorkomen.
 2. Nagels knippen
  Je voeten zien er niet uit in leuke slippertjes als je nagels niet netjes verzorgd zijn. Zorg daarom dat je nagels op een gepaste lengte zijn geknipt. Gebruik hiervoor een scherp nagelschaartje en knip je nagels zo recht mogelijk om ingegroeide nagels te voorkomen.
 3. Eelt en likdoorns verwijderen
  Iedereen heeft last van eelt. Sommige mensen alleen op de hak van, andere mensen over heel hun voeten. Slecht passende schoenen is een van de oorzaken van het ontstaan van deze verdikte, ruwe huid. Eelt en likdoorns zijn niet schadelijk en kan gemakkelijk verwijderd worden. Je voeten weken in een warm badje zorgt ervoor dat het eelt zachter wordt en gemakkelijk verwijdert kan worden. Ook zijn er verschillende crèmes en sprays die het eelt zachter maken. En natuurlijk zijn er de bekende eeltvijlen. Een last minute oplossing waarbij het eelt op een pijnloze en snelle manier van je voeten wordt geschuurd.
 4. Scrub of Peeling
  Na het verwijderen van het eelt kun je alle dode huidcellen van je voeten verwijderen door middel van een scrub of peeling. Breng de scrub of peeling aan op droge voeten en masseer deze goed in. Het werkt hydraterend, beschermt tegen uitdroging en geeft je voet een stralende en zachte huid.
 5. Verzorgend voetenbad
  De scrub of peeling kun je het gemakkelijkste afspoelen in een voetenbadje. Het voetenbad is ook ideaal om vermoeide en pijnlijke voeten te reinigen, revitaliseren en verfrissen. Regelmatig je voeten verzorgen in een bad helpt ook tegen zweetvoeten.
 6. Nagels lakken
  Natuurlijk moeten je voeten er naast verzorgd ook mooi uit zien. Mooie zomerse kleurtjes op je nagels en glitters laten je tenen extra opvallen. In de zomer zijn alle kleuren geoorloofd, maar de felle zomerse kleurtjes staan natuurlijk het mooiste in die hippe sandaaltjes. Werk het af met een glanzende topcoat om nog langer plezier te hebben van je mooi gekleurde tenen.
 7. Voeten beschermen
  In de zomer worden je voeten meer blootgesteld aan zon, water en wind, dan in andere seizoenen. Het is daarom belangrijk om je voeten hiertegen te beschermen. Smeer je voeten daarom goed in met een hydraterende en beschermende crème of olie.

In onze webshop zagen we afgelopen weken al een flinke groei in de verkoop van het aantal voetverzorgingsproducten.

Wanneer ga jij beginnen met de zomerproof-behandeling? Of heb je zelf nog handige tips om je voeten zomerklaar te maken?

 

Reacties
Categorieën