Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

Super mooie onderdanen in zomer en winter

3 min
0

Super mooie onderdanen in zomer en winterZowel in de zomer als in de winter willen we graag dat onze benen en voeten er goed uitzien. Want in open schoenen is dat natuurlijk het mooist. Alhoewel onze onderdanen in de winter ook wel wat extra verzorging kunnen gebruiken.

Weg met opgezette benen en voeten

Draagt u goede schoenen? D.w.z. met een klein hakje van ongeveer 4 cm, waarin u bij het lopen de voeten goed afrolt  Als u namelijk schoenen met hakken draagt die hoger zijn dan 6 centimeter kan dat schadelijk zijn voor de aders in uw benen omdat deze dan worden overstrekt. Het beste zou zijn als we altijd op blote voeten zouden kunnen lopen maar doet u dat dan zo vaak dat mogelijk is.Met de nog steeds in de mode zijnde ballerina’s zult u in ieder geval geen opgezette  voeten krijgen. Als u een warme dag bovendien afsluit met een heerlijk bad waarin u bijv. de badkristallen van Kneipp doet voelt u zich weer heerlijk ontspannen en fris. Spray de voeten daarna in met de voetenspray van Kneipp. Dan  krijgt u heerlijke droge en fluweelzachte voeten. Deze voetenspray bevat calendula wat bekend staat om de verzorgende eigenschappen. Bovendien verkwikt de rozemarijnolie uw vermoeide en branderige voeten.

Heerlijk fris voor de voeten

Met een voetenbad kunt u op warme en koude dagen echt wonderen verrichten. Extra fris wordt het als u  twee tot vijf druppeltjes Grapefruit- of Mint-olie doet in koud water.

Daarin kunnen uw onderdanen heerlijk ontspannen. Hierna droogt u de voeten af, denk er vooral aan dit voorzichtig en zorgvuldig tussen de tenen te doen zodat uhierdoor geen voetschimmel kunt krijgt (warme vochtige omgeving is een heerlijk broedplaats voor bacteriën die zich in deze omgeving ook snel kunnen ontwikkelen). Smeer de voeten daarna in met bijv. Kneipp 5 in 1 Gezonde Voeten Verkoelende Voetgel.

Deze gel bevat verzorgend calendula-extract en verfrissende rozemarijnolie. Daarnaast is de gel verrijkt met Panthenol en de belangrijke huidvitamine E. De voetgel verzorgt zweetvoeten op natuurlijke wijze en is een weldaad voor vermoeide en branderige voeten. De gel trekt meteen in en laat geen vetfilm op de huid achter.

Weg met de cellulitus (panniculose of sinaasappelhuid)!

Een aantal voedingsproducten hebben de vervelende eigenschap dat ze afvalstoffen opslaan in het lichaam. Enige voorbeelden hiervan zijn: zout, suiker, alcohol en koffie en dit zou op den duur tot cellulitus kunnen leiden alhoewel ook zeer vaak erfelijke tendensen een grote rol spelen.
In plaats van (te) veel van bovenstaande producten te nuttigen kunt u beter minstens twee liter water of ongezoete thee drinken per dag. Dit helpt het lichaam zich makkelijker te ontdoen van afvalstoffen. Bovendien voelt u zich hierdoor ook fitter. Als ondersteuning kunt u hiervoor op de markt gebrachte speciale lotions gebruiken.

Kneipp heeft hier ook een aantal specifieke producten voor op de markt gebracht.

Prachtige gladde benen

Is de huid van uw benen heel droog en ook nog vol stoppeltjes van uitgroeiende haren dan kunnen uw benen nog zo mooi bruin zijn maar dan is het effect hiervan te verwaarlozen. Als dit het geval is dan kunt u maar een ding doen:

De haartjes verwijderen bijv. door scheren en daarna de benen insmeren met Kneipp Body Lotion Probleemhuid Kuur met teunisbloemolie. Deze olie beschermt de zeer droge, gevoelige huid en helpt uitdroging voorkomen. Onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat hierdoor de huidstructuur verbetert en de hydraterende, voedende werking zorgt voor een goede vet- vochtbalans in de huid waardoor uw benen weer heerlijk zacht zijn en blijven.

Het ontharen op deze manier heeft natuurlijk wel als voordeel dat uw  benen er minstens een weekje of vier prachtig glad uitzien.

Scheren is de meest pijnloze wijze van ontharen maar binnen drie dagen moet u dat weer herhalen. Als dit uw favoriete manier is moet u wel zorgen dat u hiervoor scheercrème gebruikt. Deze zorgt ervoor dat de huid voldoende gehydradeert wordt en daardoor zacht blijft. Tot slot de benen nog lekker insmeren met een crème en u bent weer heerlijk verzorgt! Bijv.

Hydratatie en peelings

U kunt zelf een fantastisch masker voor uw benen maken en daarvoor heeft u vaak vanzelf al de benodigde ingrediënten al in huis. Dit zijn:

Een bekertje (pakje) slagroom en wat suiker.

Vermeng de suiker met de slagroom en breng dit mengsel, in ronddraaiende bewegingen aan op uw benen. De suiker heeft een licht peelend effect en de slagroom zorgt voor een mooi vettig en hydraterend laagje. Als beide benen klaar zijn was dan alles af (nog zonde!) met een washandje en daarna niet gewoon afdrogen maar droog deppen! Hierdoor spaart u bodylotion uit.

Als u het bovenstaande te omslachtig vindt of te veel tijd kost kunt u natuurlijk ook een heerlijke kant en klare olie kopen bijv. Huidolie zachte huid Amandelbloesem van Kneipp, om niet alleen uw benen maar ook uw hele lichaamshuid heerlijk te hydrateren zodat u als “nieuw” tevoorschijn komt.

Marga Dobma

All rights reserved©. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur is het niet toegestaan dit artikel, of enig onderdeel daarvan, openbaar te maken en/of te (doen) verveelvoudigen

 

Reacties
Categorieën