Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

Kneipp producten voor uw gezondheid en voor uw uiterlijke verzorging

3 min
0

Kneipp producten voor uw gezondheid en voor uw uiterlijke verzorgingIedereen heeft wel eens kennis kunnen maken met de fantastische producten van het merk KNEIPP.

Door  lezen van het  onderstaande artikel krijgt u in ieder geval een idee wie de grondlegger is van dit merk, waar de basisrecepten vandaan komen en naar wie het merk genoemd is.

Een persoonlijk en waargebeurd verhaal

Als klein kind werd ondergetekende vaak geplaagd door behoorlijke keelontstekingen en daardoor werd ik al heel snel geconfronteerd, alhoewel ik dat toen natuurlijk niet wist, met de zgn. Kneipp Methode. Mijn moeder paste een onderdeel van deze methode op mij toe; een koude natte doek (waterbehandeling) met daaroverheen een wollen doek om mijn hals. In de loop van de avond kwam mijn moeder dan, de inmiddels opgedroogde natte doek, wegtrekken en dan kon ik doorslapen met voor de rest van de nacht alleen de wollen doek om mijn keel. Het helpt echt u kunt het als u keelpijn heeft gerust eens uitproberen.

Naarmate ik ouder werd zag en hoorde ik hoe het kwam dat zowel mijn oma als mijn moeder,aan zo veel vertrouwen kwamen in de methode Kneipp. Het bleek namelijk dat bij mijn oma (zij heeft de hoge leeftijd van 96 jaar bereikt) in haar jeugd tyfus werd geconstateerd en op een gegeven moment door de doktoren was opgegeven. Ten einde raad las mijn overgrootmoeder in het boek:” Mijne Waterkuur geschreven tot genezing der zieken en tot behoud der gezondheid door Sebastian Kneipp”, de 23ste uitgave van 1892 (dat nog steeds in het bezit is van ondergetekende) van pastoor Sebastian Kneipp. En wat hij in het hier  boven beschreven geval, adviseerde. Mijn oma werd beter. Sindsdien was en is de zgn. Methode Kneipp (zie hieronder) uit mijn familie niet meer weg te denken. In het bovenvermelde boek staan al zijn aanbevolen waterbehandelingen (waterbegietingen) beschreven alsmede een aantal etherische oliën en kruiden en een aantal ziektes met de door hem aanbevolen “behandelingen”.

Wie was Sebastian Kneipp

Sebastian Kneipp (1821-1897) kreeg toen hij voor priester studeerde zelf tuberculose en door een in zijn bezit zijnde boekje met waterbehandeling besloot hij zelf maandenlang waterbaden te nemen in het koude water van de rivier (de Donau). En ook hij genas van deze, in die tijd vaak dodelijk ziekte. Nadat hij tot priester was gewijd kwam hij bij zijn parochianen, allerlei ziektes tegen. Hij had inmiddels, ook door zijn eigen genezing, een onverwoestbaar vertrouwen  gekregen in natuurlijke geneeswijzen o.a. in de geneeskracht van water en planten. Hij ontwikkelde een methode voor een gezonde leefstijl gebaseerd op de wetenschap dat tussen de mens en zijn natuurlijke leefomgeving een onverbrekelijk band bestaat.  Hij maakte daarbij in de eerste plaats gebruik van waterbehandelingen die hij hardingsmiddelen noemde. Tegenwoordig zouden we dit methodes noemen die onze weerstand kunnen verbeteren. De door hem gebruikte methoden probeerde hij ook meer dan dertig jaar uit op zichzelf.

De methode Kneipp

Zijn zgn. hardingsmiddelen waren:
1. barrevoets lopen in het natte gras, op natte stenen, in vers gevallen sneeuw, en in     koud water
2. Koude baden voor armen, benen en voeten
3. begietingen van de knieën (met of zonder begieting van het bovenlichaam).

Enige van zijn uitspraken zijn opmerkelijk, waarbij u vooral niet moet vergeten dat die dateren uit de 19de eeuw! (En daarom is het maar goed dat pastoor Kneipp “onze moderne leefstijl” niet meer meemaakt).

Enige citaten van hem zijn:
“Onze manier van leven is zeer schadelijk voor de gezondheid . Wij moeten een goede balans vinden waardoor ons oververmoeide zenuwstelsel gesterkt wordt.
Water is voor de mens een fantastisch middel om gezond en fit te blijven. Daarom is water ook bij ziektes door een juiste toepassing het natuurlijkste en eenvoudigste geneesmiddel. Water is en blijft mijn beste vriend tot mijn dood“.
Planten die groeien in Gods mooie natuur brengen genezing en zijn daarom heel nuttig voor de mens.”
Beweging versterkt onze levenslust en daardoor wordt ons lichaam ook sterker.”
“Zolang wij geen veranderingen aanbrengen in onze voedingsgewoonten zullen we de schade, die door ziektes ontstaan, niet kunnen voorkomen. In tegendeel,zelfs als dit niet verandert, zullen ziektes ons nog meer schade toebrengen.”

In 1892 ontmoette Sebastian Kneipp de apotheker Leonhard Oberhäußer. En er ontstond een vriendschappelijke band tussen beide mannen. Mede daardoor en door de overtuiging van hen dat er veel goeds gedaan kon worden door het toepassen van natuurlijke genezingsmethoden werden ze partners. Ze gingen uit van natuurlijke stoffen en stoffen uit planten. Hierdoor werden recepten ontwikkeld die nog tot vandaag de dag als basisrecepten gebruikt worden voor de talrijke producten van Kneipp.

De moderne Kneipp producten

Inmiddels is het merk internationaal bekend en wordt op grote schaal toegepast. De producten hiervan bieden een breed scala aan hoogwaardige medicijnen, voedingssupplementen en bad- en verzorgingsproducten voor gezicht en lichaam.

Aangezien ondergetekende zich voornamelijk bezighoudt met verzorgingsproducten vraag ik u hiervoor dan ook speciale aandacht.
In de verzorgingsproducten van Kneipp worden natuurlijke ingrediënten gebruikt .
Deze producten zijn niet getest op dieren en vrij van conserveringsmiddelen en bovendien dermatologisch getest. De doucheproducten hebben een neutrale pH-waarde (5,5) voor de huid waardoor ze voor alle huidtypen geschikt zijn.

U kunt deze producten bestellen via:

www.drogistplein.nl

Vragen kunt u stellen per mail: klantenservice@drogistplein.nl

Via telefoonnummer: 088 8000 200.

Een bijkomend voordeel is dat u hiervoor geen bezorgkosten in rekening gebracht worden

Reacties
Categorieën