Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

10 tips om je haren te laten glanzen

2 min
0

Hoe laat je je haar glanzen?

  1. Gebruik een haarSerum, haarserums zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Dit product hydrateert jouw haar met behulp van een lichte concentratie van olie of siliconen. Gebruik niet te veel; een bolletje ten grote van een erwtje is genoeg. Begin aan de onderzijde met het aanbrengen en werk geleidelijk omhoog.
  2. Conditioner Leave-In, gewone conditioners zijn ook goed, maar met een leave-in variant is een mooie glans gegarandeerd. Er zijn lotions en sprays te verkrijgen. Breng het net als met een serum van onder naar boven in jouw lokken aan.
  3. Was je haar met koud water, heet water kan jouw haar droog en dor maken. Als je jouw haar gewassen hebt, kun je daarom het beste nog even naspoelen met koud water. Dit zorgt ervoor dat de schubben sluiten.
  4. Gebruik een fohn op de goede manier, gebruik een ronde borstel om jouw lokken te drogen en werk van boven naar beneden. Aan het einde kun je nog even nablazen met de koude stand; dit ook om de haarschubben te sluiten.
  5. Gebruik Glansspray, als jouw lokken droog zijn en er nog steeds dof uitzien, kun je altijd voor een glansspray gaan.
  6. Koop een goede Stijltang, stijl haar ziet er sneller glanzend uit dan krullend haar, maar wees wel voorzichtig met een stijltang. Investeer in een goed exemplaar. Naast varianten met keramische platen, zijn er tegenwoordig ook stijltangen met siliconen erin verwerkt welke nog beter zijn voor jouw haar omdat deze korter gebruikt hoeven te worden per streng.
  7. Ga naar de kapper en krijg een glansbehandeling, als je jouw haar wel eens laat kleuren bij de kapper, krijg je erna vaak een glansbehandeling. Maar je hoeft natuurlijk niet eerst je haar te laten kleuren om deze behandeling te krijgen. Het effect ervan is zo’n zes wasbeurten zichtbaar.
  8. Hydrateer jou lichaam,als je genoeg water drinkt, zijn jouw lokken ook goed gehydrateerd. Neem ongeveer 8 glazen water per dag en hou een flesje bij de hand.
  9.  Eet gezond, voeding met vitamine A en E zijn perfect voor jouw lokken; deze zorgen ervoor dat ze gaan glanzen. Daarnaast helpen proteïnes om jouw haar sneller te laten groeien. Deze kun je onder andere vinden in eieren en noten.
  10. Vermijd chemicalieën, het lijkt misschien voor de hand te liggen, maar een wekelijks bezoekje aan het zwembad is niet erg positief voor jouw haar dankzij het chloor. Gebruik ook zo min mogelijk verzorgingsproducten waar alcohol in zit.

Realiseer wel dat elk haar niet even lang kan worden, bij sommige mensen groeit het net over de kont en bij andere over de knieën. Nog andere tips of heb je een van deze tips kunnen gebruiken, laat gerust een reactie achter.

Hoe laat jij jou haar glanzen?

Reacties
Categorieën