Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

10 feiten en fabels voor mooi haar

2 min
0

Ben jij ook, net als ik. altijd bezig met je haar? Zit het mooi? Glanst het? Dat is niet gek als je er zo me bezig bent.  Het is namelijk het eerste wat je opvalt als je iemand ziet! En als het nou net die ene leuke jongen van om de hoek is, wil je wel dat je haar goed zit!

10 Feiten en fabels voor mooi haar:

 1. Gespleten haar punten kunnen herstellen.
  Degene die je dat heeft waargemaakt, moet zich diep schamen. Wel kan je je haar puntjes tijdelijk aan elkaar “plakken”. Met speciale middelen waar siliconen inzitten, maar zodra je je haar weer wast, laten je haar puntjes elkaar weer los.
 2. Haar groeit sneller als je het vaker knipt.
  Natuurlijk niet! Je haar groeit vanuit je haarwortel, vanuit je hoofdhuid. niet van je haar puntjes. Als je een korter model heb, lijkt het wel sneller uit model te groeien dan als je een langer model hebt. Gewoon omdat het dan sneller opvalt dat je haar langer is geworden.
 3. Zwangerschap zorgt voor voller haar.
  Dit is dan weer wel waar. Je haaruitval verminderd vanaf de 5e maand van je zwangerschap. Hierdoor heb je dus meer haren op je hoofd en is je haar voller. Na de bevalling wordt dit weer hersteld, je zal dan extra veel haren verliezen totdat je hoofdhuid weer zijn gebruikelijke aantal haren heeft.
 4. Je haar groeit sneller in de zomer dan in de winter.
  Ook dit is waar. Waar! Zon en warmte stimuleren de haargroei. Als het een lekkere warme zomer is en je komt veel buiten, kan je haar wel 2 tot 3 keer zo snel groeien.
 5. Zon en citroensap maken je haar lichter.
  Niet waar. Citroensap heeft echter geen effect op het lichter maken van je haar. Het fruitzuur zorgt er wel voor dat je haar schubben sluiten, hierdoor gaat je haar flink glanzen en kan het er uiteindelijk wel wat lichter uit zien.
 6. Vaak wassen maakt je haar vet.
  Dit is niet waar. Wel is het zo dat je als je agressieve shampoo gebruikt en stevig in masseert, je meer talg aanmaakt. Zorg dus voor een shampoo die je elke dag kan gebruiken. Bijvoorbeeld van Andrelon.
 7. Blondines hebben meer haar op hun hoofd dan brunettes.
  Dit is weer waar, helaas hahaha. Mensen met blond haar hebben gemiddeld zo’n 15.000 haren op hun hoofd, terwijl brunettes maar 10.000 haren op hun hoofd hebben.
 8. Het is beter om geen permenentje te nemen als je zwanger of ongesteld bent.
  Waar! Haar is dood, maar je haarzakjes leven wel. Een schommelende hormoon spiegel kan er dus voor zorgen dat de haarzakjes je permenentje niet goed pakt.
 9. Als je er 1 grijze haar uittrekt, krijg je er 2 voor terug.
  Heel fijn: niet waar. Gelukkig groeit er maar 1 haar uit elk haarzakje, dus er kunnen er nooit 2 uitkomen.
 10. Door krachtig ja haar te borstelen gaat je haar gelanzen.
  Niet waar! Ik herhaal niet waar! Het is juist heel slecht voor je haar. Je kunt door stevig te borstelen veel schade aanbrengen. Zeker als je klitten hebt, je kan je haar hierdoor afbreken waardoor er een gespleten haar punt kan ontstaan…

Reacties
Categorieën