Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

Tips tegen klitten in je haar

2 min
0

Trouble in paradise? Beautydiscover helpt!

Veel vrouwen hebben last van klitten, ik hoef me haar nog geen twee uur los te dragen en het zit volledig in de klit. En doe ik er een zachtmakende conditioner in, dan ontbreekt het volume weer! Grrrrrrrrrr om gek van te worden!

Onthoud goed, de celebs die je op TV ziet, worden voor iedere scène, voor ieder shot volledig geperfectioneerd. Een poedertje op de neus, een glossje op de lippen en ieder haartje wordt op de juiste manier neergelegd, voor ie-de-re scène en dat terwijl ze ’s ochtends meestal al minstens anderhalf uur in de stoel hebben gezeten voor het ‘perfecte’ kapsel. Jezelf vergelijken met celebs op TV is dan ook niet zo eerlijk tegenover jezelf.
Je kunt je ook niet vergelijken met celebs zoals Lauren Conrad die je in het wild spot. Want…

  1. Zij hebben beschikking tot de beste kappers en gaan vaak meerdere keren per week naar de salon voor een ‘blow-out’
  2. Niet iedereen heeft hetzelfde haar. Lauren heeft niet alleen veel haar, ze heeft ook erg dik haar, haar dat minder makkelijk in de klit raakt (althans, zo lijkt het als we haar haren goed inspecteren).
  3. Celebs dragen heel vaak hairextensions en deze zijn vaak veel makkelijker in model te brengen dan het haar dat uit je hoofd groeit.
  4. Je weet natuurlijk ook niet of zij geen last hebben van klitten. Je ziet altijd wel zo leuk foto’s, maar je weet niet hoe zij iedere avond voor het slapen gaan hun klitten uit hun haren kammen.

Om op een relatief makkelijke manier klitten uit je haar te halen, kun je een Tangle Teezer aanschaffen. Dat is een borstel die er een beetje uitziet als een plastic paardenborstel en waar je heel makkelijk mee door je haar gaat.

klitten tangle teezer

De Tangle Teezer kan je op meerdere manieren helpen..
– Het is ideaal om tijdens het douchen conditioner gelijk over het haar te verdelen. Gebruik je een conditioner na een wasbeurt, dan is het makkelijker om klitten uit je haar te krijgen.
– De borstel glijdt makkelijk door het haar, zonder pijn te veroorzaken. Je kunt deze borstel ook op nat haar gebruiken.
– Door het dagelijks borstelen met de borstel verhoog je de glans van je haar.
– Met deze borstel breek je zo min mogelijk haren, iets wat met een normale borstel nog wel eens het geval wil zijn als je klitten hebt.
Ik ben in iedergeval een grote fan van de borstel!
Naast het gebruik van de Tangle Teezer is een goede anti klitten conditioner ook een aanrader. Zowel een conditioner die je na het wassen uit je haar wast, als een conditioner die je de hele dag in je haar laat zitten.

Ik ben zelf groot fan van UniqOne, een conditioner die je na het wassen op nat haar aanbrengt en niet meer uitspoelt.

klitten unique

Dus… wat moet je nu doen? Je haren wassen en daarna een goede leave in conditioner aanbrengen die er voor zorgt dat je haar langer zacht en klitvrij blijft, deze conditioner aanbrengen met de Tangle Teezer zodat het gelijk over je haar verdeeld wordt en de Tangle Teezer in je tas stoppen, zodat je halverwege de dag eventuele klitten toch makkelijk uit je haar kunt verwijderen! De Tangle Teezer neemt minder ruimte in beslag dan een normale borstel, dus dat moet geen probleem zijn!

Bron beeld: Laurenconrad.com

Heb jij last van klitten in je haar?

Reacties
Categorieën