Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

In 7 stappen naar een georganiseerde tas

3 min
0

Als je eenmaal een nieuwe tas in gebruik hebt genomen, (in mijn vorige blogpost vind je een checklist om je ultieme tas te scoren!) verandert deze helaas vrijwel altijd in no-time in een bende. Tenminste, als je een klein beetje op mij lijkt. Ik gooi namelijk altijd alles direct in mijn tas: kassabonnetjes, lege snoeppapiertjes of nog erger, een half opgegeten chocoladereep, lipgloss, kleingeld (geen zin om mijn portemonnee er wéér bij te pakken), etc. Het gevolg hiervan is dat ik altijd moet zoeken naar mijn telefoon of mijn huissleutels. En erger nog: mijn tas wordt er niet mooier en schoner op  en kan bovendien gaan uitscheuren als ik hem maar vol blijf laden…

Kan jouw tas ook wel een opruimbeurt gebruiken? Pak hem erbij! Samen met mij ga je de tas uitmesten en weer opnieuw inruimen. Op naar een nette tas!

 georganiseerde tas 1

Zo ziet mijn tas er momenteel uit. Een grote chaos!

 

STAP 1

Leeg je tas. Leg alles wat je uit je tas haalt op tafel. Houd je tas vervolgens ondersteboven en klop hem uit. Zorg ervoor dat de tas weer helemaal stof- en kruimelvrij is. Vergeet de opbergvakjes niet!

 

georganiseerde tas 2

Dit vond ik allemaal in mijn tas…

 

STAP 2

Gooi allereerst alle rommeltjes weg. Leg dan alle dubbele en/of overbodige dingen opzij, deze mogen niet meer terug in de tas (wees streng!)

STAP 3

Maak een selectie van alle belangrijke dingen die er wél in horen: telefoon, portemonnee, sleutels, agenda, make-up, etc.

georganiseerde tas 3

Links mag blijven, rechts mag niet meer terug in de tas. Zo had ik drie pakjes zakdoekjes, een stuk of tig lipglossjes, vier soorten handcreme, twee pennen, een stapel lollies en een grote fles parfum mee. Van alles mag er één terug en de fles parfum heb ik ingeruild voor twee kleine monstertjes, zo wordt mijn tas niet te zwaar. Mijn zonnebril leg ik de komende maanden in de auto. In de winter draag ik eigenlijk alleen tijdens het autorijden een zonnebril, dus die hoeft ook niet meer terug in de tas, dat bespaart veel ruimte!

STAP4

Scoor een gaaf toilettasje en stop hier voortaan je make-up in: zo voorkom je make-up vlekken in de voering van je tas én je hebt alles gemakkelijk binnen handbereik. Erg handig als je snel je make-up wilt bijwerken op het toilet!

(TIP: bij whatsinabag.nl vind je de meest bijzondere make-up tasjes! De mijne komt er ook vandaan.)

STAP 5

Tijd om je tas weer te gaan inruimen. Gebruik alle vakjes van de tas om je spullen systematisch op te bergen.

georganiseerde tas 4

Ik stop mijn privé telefoon in het daarvoor bestemde vakje, mijn zakentelefoon gaat in het achterste vakje, samen met de pepermuntjes. Mijn huissleutels stop ik in het vakje met ritssluiting, veilig en gemakkelijk weer terug te vinden. In het grote voorvak stop ik mijn portemonnee en mijn toilettasje, waarin ik mijn lipgloss, zakdoekjes, parfum, mascara en handcrème heb gestopt.

 

STAP 6

Dit is een lastige: wees consequent! Plaats je spullen altijd netjes terug in de vakjes waar je ze uit hebt gehaald en gooi alle snoeppapiertjes, onbelangrijke kassabonnen en andere dingen die je anders standaard in je tas mikt meteen weg!

STAP 7

Dit is eigenlijk geen stap maar meer een tip voor je volgende aanwinst: koop een stevige, niet al te grote (anders laad je de tas alleen nog maar voller en voller!) tas met lekker veel vakjes en opbergmogelijkheden.

Als je stap 6 consequent volgt en de overige stappen regelmatig herhaalt, dan weet ik zeker dat jouw tas keurig opgeruimd blijft en je er veel langer plezier van hebt!

Is jouw tas netjes georganiseerd of juist net zo’n bende als die van mij?

Reacties
Categorieën