Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

Gelukkig oud worden

2 min
0

Het is een positieve ontGelukkig oud wordenwikkeling dat steeds meer mensen, ook als ze ouder worden, er op een goede en gezonde manier goed willen blijven uitzien.

Inleiding

Want het  is de bedoeling na uw pensionering nog actief te zijn en dat ook zo lang mogelijk te kunnen blijven. Daarom zou een mooi devies kunnen zijn GELUKKIG OUD WORDEN in plaats van de veel gehoorde kreet anti-aging (anti veroudering). Ouder worden zonder oud de zijn wordt alleen hij of zij die gelukkig is zonder moeite te hebben met het steeds groeiende aantal kaarsjes op de verjaardagstaart.  MAAR WAT IS HET GEHEIM VAN GELUKKIG OUD WORDEN ?

Plezier hebben in je leeftijd

Voor veel mensen heeft oud worden een dubbelzijdige betekenis. Aan de ene kant het uitkomen van een aantal wensen bijvoorbeeld het zien opgroeien van uw kleinkinderen of na uw pensionering een paar lang vervulde dromen kunnen gaan realiseren. Dat is natuurlijk fantastisch. Maar aan de andere kant is het ouder worden voor velen van ons toch ook verbonden aan bepaalde angsten zoals bijv. het krijgen van ziektes, minder aantrekkelijker gevonden worden, geestelijk en/of lichamelijk achteruitgaan. Door een positieve instelling wordt u minder snel oud

Gelukkig oud worden is de toverspreuk. Hoe meer tevreden u bent met uzelf, des te gelukkiger en gezonder zult u zich voelen. Want oud worden hoeft zeker niet uitsluitend met negativisme verbonden te zijn. Vooral vrouwen maken zich vaak meer zorgen dan de mannen.

Een studie aan de universiteit van Texas heeft uitgewezen dat een negatieve levensinstelling het verouderingsproces kan versnellen. De daaruit voortvloeiende gegevens zijn dan ook niet verassend; Een tevreden mens, ook met en over zichzelf, heeft een positieve uitstraling en werkt daardoor automatisch ook positief op de buitenwereld. Deze houding beïnvloedt onze gezondheid. Dat houdt eveneens in dat het risico invalide en ziekelijk te worden kleiner wordt als u probeert gelukkig oud te worden.
Specifieke ouderdomsklachten, zoals osteoporose, reumatische klachten, prostaatvergroting (bij de man) en hart- of stofwisselingsziekten, waarmee vroeg of laat vrijwel ieder mens mee te maken krijgt en die u niet kunt en mag veronachtzamen. Maar door gezonde voeding, beweging, voldoende slaap en regelmatige controle door uw huisarts kunnen bepaalde kwalen uitgesteld of soms helemaal voorkomen worden.
Vooral van groot belang hierbij is gezonde voeding met een uitgebalanceerde samenstelling van koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen.
Studies hebben eveneens aangetoond dat het eten van teveel zoetigheden (suikers) ons veel vlugger laat verouderen. En een hele belangrijke gezondheidskiller is stress. Hierdoor kan overgewicht, hoge bloeddruk en zelfs suikerziekte (diabetes mellitus II) ontstaan.

Koestert u vooral uw sociale contacten

2Naast de zorg voor uw lichamelijk welzijn  moet u ook veel zorg besteden aan uw geestelijk welzijn en sociale activiteiten. Probeert u zoveel mogelijk oude vriendschappen in stand te houden en intensiveer nieuwe contacten met leeftijdsgenoten. Het is heel goed voor u nieuwe contacten te leggen en wederzijds ervaringen en gedachten uit te wisselen.

Trek er met vrienden en kennissen op uit, sluit u aan bij een club of ga gezellig bij elkaar koffie drinken. Om kort te gaan; alles wat u leuk en aangenaam vindt zal u ook goed doen. Gezellige contacten maken dat  u positiever, meer tevreden en evenwichtiger zult zijn. Kijk, als het kan, gezellig samen met uw vrienden naar mooie en interessante TV programma’s  zoals voor onze leeftijdsgroep door Omroepmax op de buis wordt gebracht.

U zult zelf ervaren dat u de onvermijdelijke ouderdomskwaaltjes niet alleen minder zult opmerken maar dat u er zelfs minder kwalen door zult krijgen.
Oud worden heeft u veel te bieden ontdek het zelf !

Wil je je huid natuurlijk verjongen dan heeft schoonheidssalon Puur Huid een leuke tijdelijke actie met de kennismakingsbehandeling. Een hightech huidanalyse en een natuurlijke Faceliftbehandeling. Bekijk hier wat de actie inhoudt.

Reacties
Categorieën