Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
1

Gezichtsverzorging met arganolie en cactusvijgolie ook voor de jonge huid.

3 min
1

Pure Cactusvijgolie in te zetten als anti-rimpel serum en ook zeer goed in de strijd tegen een zeer vochtarme huid.

Inleiding

Een vochtarme huid voelt trekkerig aan. Op den duur vormen er dunne lijntjes (rimpeltjes) op de huid. Dit komt door wisselende temperaturen door het gehele jaar heen. Er is natuurlijke cosmetica die daar speciaal op afgestemd is zoals arganolie in combinatie met cactusvijgolie.

Cactusvijgolie

De pure koudgeperste cactusvijgolie heeft een ongekend hoog percentage tocopherolen waaronder Vitamine E, zelfs nog 60% meer dan arganolie en is daardoor een zeldzaam natuurlijke extreme antioxidant. Koudgeperste cactusvijgolie is zeer kostbaar doordat voor 1L olie meer dan 1 miljoen cactusvijgpitjes (zaden) nodig zijn en het bijna 1 week handarbeid vergt. Cactusvijgolie stimuleert de doorbloeding en de celopbouw van de huid. Het houdt de huid in een goede en gezonde conditie en vertraagt de huidveroudering.  Regelmaat gebruik zorgt dat de huid zacht, glad en stevig wordt en een natuurlijk glans krijgt. De olie wordt snel opgenomen in de huid en laat geen vette sporen na. Het is een echt elixer voor schoonheid en het afremmen van veroudering van de huid. Ook wordt cactusvijg olie aanbevolen voor de verzorging van de buste om deze te verstevigen.

Shea boter

Shea boter in combinatie met arganolie voor een droge huid.

Een droge huid maakt van nature weinig huidvet aan. Zeker in de winter kan dat tot een schrale of gevoelige huid leiden door wisselende temperaturen en een lage luchtvochtigheid. Shea boter (shea butter of beurre de karité) is een natuurlijk  boterachtige substantie en wordt al eeuwenlang in Afrika gebruikt  om de huid te beschermen tegen zon, wind, hitte en zout water.  Traditioneel werden baby’s na de geboorte met shea boter ingesmeerd om de tere huid te beschermen. Shea boter ontdoet de huid niet van haar eigen natuurlijk vetfilmpje en stimuleert de collageenproductie in de huid. Door haar hydraterende eigenschappen en hoog percentage vitamine E en cinnamic zuur heeft het natuurlijk UV filter (tot SPF-6).

Door deze goede eigenschappen kan het  rimpels verminderen en littekens of verbrandingen vervagen. Als natuurlijk basiscreme ook goed te gebruiken bij de zeer droge huid of een geïrriteerde huid als gevolg van bijvoorbeeld eczeem. Shea boter kan worden gemengd met bijvoorbeeld arganolie, of arganpoeder, nigella olie of andere etherische oliën. Zo biedt Gezonder.nu verschillende shea boter crèmes aan met arganolie zoals de baume sensible voor de (zeer) gevoelige huid met uitsluitend arganolie en shea boter of andere samenstellingen tegen rimpels en voor de verzorging van het (droge) haar en hoofdhuid met als prettige bijkomstigheid dat het de haargroei stimuleert. Shea boter wordt door vrijwel iedereen goed verdragen, alleen bij een latexallergie is het beter om alleen pure arganolie te gebruiken.

100% arganolie voor de droge normale en vette huid.

Vaak denk je bij een olie aan een glanzende en vette huid en vlekken op je kleding. Niets is minder waar bij pure cosmetische arganolie. Arganolie trekt juist heel snel in, laat geen sporen achter en is uitstekend voor de normale tot vette huid. Ook bij de jonge huid met acne, omdat de arganolie van nature schimmel en bacteriewerend is en zo acne kan helpen verminderen. Natuurlijk is het wel van belang om de huid altijd vooraf goed te reinigen met water en mogelijk natuurlijke lotions of een masker van bijvoorbeeld Ghassoul.
Over het algemeen trekt arganolie binnen enkele minuten in de huid in zonder een glans achter te laten en kan erna ook eventueel een dagcrème, een zonnelotion of make up worden aangebracht. Arganolie bevat veel antioxidanten als vitamine E en vooral gamma tocopherol een van de meest actieve stoffen om de huid tegen invloeden van buitenaf te beschermen en celvernieuwing te stimuleren. Arganolie is hydraterend, revitaliserend en beschermt de huid tegen uitdroging en UV. Arganolie kan helpen om donkere vlekjes te verminderen en littekenweefsel te vervagen. Arganolie is een van de weinige cosmetische producten waarbij geen allergische reacties bekend zijn.

Arganolie is ook uitstekend te gebruiken tijdens de zwangerschap voor de buik en bovenbenen om zo de huid soepel te houden en striae te verminderen. 100% pure cosmetische arganolie kan zelfs inwendig worden gebruikt en is daarom absoluut veilig ook voor het babyhuidje, bijvoorbeeld bij luieruitslag of voor een babymassage. Let altijd op een echt bio keurmerk zoals  Ecocert of het Europese Greenlife certificaat, zodat u zeker weet dat het product puur en veilig is.

Carola Metten

Bron: www.gezonder.nu

Reacties
Categorieën