Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
0

Meisje, jonge- of rijpe vrouw; Voor iedere leeftijd de juiste geur

4 min
0

Bloemengeuren hebben vaak de voorkeur van jonge meisjes.  Parfums zijn dikwijls aan leeftijd gebonden. Jonge vrouwen kiezen instinctief andere geuren dan volwassen rijpere vrouwen. Er worden zelfs parfums voor kinderen gemaakt bijv. met een fris licht appelaroma geurtje.

Inleiding

Een geur moet passen bij de leeftijd van diegene die het op heeft. Het komt maar zelden voor dat een jonge meid naar een klassieke damesgeurtje grijpt. Ofwel ze kiest voor een zgn. uniseks geurtje, of wel kiest ze een gewild geurtje voor een jonge meid. En dat hoort ook zo omdat bij het kiezen van een parfum u zou moeten kijken naar een geur die bij uw eigen leeftijd past.

Ook het huidbeeld verandert met het verstrijken van de jaren door hormonale schommelingen net als trouwens uw persoonlijke uitstraling verandert door levenservaringen  zoals bijv. moeder worden, een succesvolle carrière of het overwinnen van moeilijkheden in het persoonlijk leven.

Een parfum voor een jong meisje gebruikt door een rijpe vrouw is net zo irritant als een heel volwassen, vrouwelijk geurtje gebruikt door een 19 jarige studente.

Lichte bloemen en geurten van vruchten voor jonge vrouwen

Tekstschrijvers van parfums maken geen onderscheid tussen het bedenkden van speciale namen voor jonge of voor rijpe vrouwen. Ze maken wat dat betreft alleen onderscheid tussen: man of vrouw. De reclamecampagne , de samenstelling van de geur en het ontwerp van de flacon stralen voldoende kenmerken uit om een beeld te krijgen van de inhoud en daardoor het creëren van het juiste koopgedrag.
Geurtjes bestemd voor jonge vrouwen zitten meestal in fragiele, speelse flesjes gemaakt uit pastelkleurig glas met zachte vormen. Heel geliefd zijn de kleuren roze en fuchsia. De bloemige, citroenachtige geurtjes blijven vluchtig in de neus hangen en vervliegen heel snel, veel sneller dan het aroma van de klassieke parfums voor rijpe vrouwen.

Parfumflesje uit de oudheid

Parfums voor de rijpe vrouw

Een parfum dat door zijn gehele opzet en stijl appelleert aan jonge vrouwen is bijv. Papillon van Oilily met essences van perzik, grapefruit en kersen met jasmijn als de harttoon; ook de fles met de liefdevol geschilderde bloemen verbind romantiek met levensvreugde.

Oilily parfums

Zuivere groene geuren zijn heel geliefd bij de jonge vrouwen

Voor jonge vrouwen tussen de 20 en 30 jaar mag de geur best wat meer volwassen zijn. Door deze leeftijdscategorie worden voornamelijk parfums uit de zogenaamde “groene”geurlijn gevraagd. Groene parfums zorgen voor associaties met de heldere zuivere lucht van een zomeravond, vers gemaaid gras en jeugdig enthousiasme. Soms worden de essences ook met een vleugje sensuele vrouwelijkheid gecombineerd door ze aan te vullen met exotische of oriëntaalse essences.

Eau de Toilette Spray van Miss Sixty

Christina Auilera Zo is er het trendy geurtje Miss Sixty, een parfum met een extravagant  retro-design, fruitig met oriëntaalse geurnoten; Christina Aguilera experimenteert met een hartnoot van pruimen, jasmijn en roos en geeft een kopnoot uit exotische frisse essence met een zachte vanille noot daar tegenover heen.

Parfums van popsterren en sportieve modemerken worden zo wie zo graag gekocht door vrouwen van in de twintig zoals bijv. de parfums van: Jlo, Britney Spears, Esprit en Mexx.

Sensuele aroma’s in prachtige flacons voor rijpere vrouwen

Vrouwen vanaf de 30 zijn meer zelfbewust, zijn sensueler en voelen zich aangetrokken tot poederachtige, oriëntaalse en gekruide aroma’s. De flacons zien er luxueuzer en sierlijk uit; het parfum heeft een intensievere geur en vervliegt minder snel.

O.a. Amber, Peper, Lelies en Rozen verlenen deze  damesgeuren hun zachte volle bouquet. Deze parfums blijven dan ook vaak vele jaren of zelfs tientallen jaren op de markt zoals bijv. Opium en Paris van Yves Saint Laurent1881 Femme van CeruttiAddict van Dior of Trésor van Lancôme.

De geuren Paris en Elle van Yves Saint Laurent

Individuele voorkeuren laten starre leeftijdsgrenzen verdwijnen

Natuurlijk zijn er zoals altijd uitzonderingen – uiteindelijk beslist de  persoonlijkheid en de eigen natuurlijke geur van de huid voor ieder persoonlijk  de match voor een perfect  passend parfum.

Zo komt het regelmatig voor dat een jonge vrouw absoluut geen meisjesachtige parfum wil hebben en zelfbewust naar een geur voor de rijpere vrouwen grijpt of  het tegenovergestelde geval bijv. een 45-jarige die absoluut geen geurtje uit haar eigen leeftijdscategorie wil hebben.

We kunnen onszelf echter noch ouder noch jonger maken door een geurtje, als is dit nog zo lekker !

Wilt u uzelf eens verwennen met een lekker nieuwe geur?

1 jaar beauty bij bol.com

Reacties
Categorieën