Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
2

DIY: Haarolie, voor gezond en glanzend haar!

4 min
2

Er zijn inmiddels al zoveel haarproducten op de markt die je een mooie bos haar beloven, maar de meeste producten doen niet wat ze zeggen en zijn ook nog eens duur! Waarom zo veel geld uitgeven aan dure producten als je ook zelf wat simpele producten bij elkaar kunt schrapen om je haar gezond en glanzend te houden.

Ik ga er niet om heen draaien, als je haar écht heel dood is kun je het beste naar de kapper gaan en een stuk eraf laten knippen. Ik weet dat heel veel meiden bang zijn voor de schaar, maar dweilen met de kraan open heeft absoluut geen zin. Ik heb zelf heel lang haar en daarbij ook de zegen dat mijn haar vrij snel groeit. Ik ga bijna nooit naar de kapper, foei kim, maar moest een aantal weken terug toch die stoel in en een flink dood stuk eraf laten knippen. We hebben het nu over zo’n 14 cm en dat is voor mij best veel, maar aangezien mijn haar snel groeit vond ik dat niet echt een probleem. Het zag er daarna een stuk gezonder uit en ik kon weer beginnen met gezond houden van mijn haar.
Ik doe dit al een tijdje, maar mijn haar was al zo verdoemd dat het resultaat meestal maar een dagje bleef. Sinds mijn haar geknipt is, werkt de olie dus veel beter. Genoeg gekletst, ik zal vertellen over wat voor olie ik het heb.

Ik heb zelf verschillende oliën gemixt en in een pompflesje uit een reissetje gedaan (Hema).

 haarolie kokosvetKokosvet

Je kunt er heel veel verschillende oliën in doen, maar ik heb altijd een basis van kokosvet. Pure geurloze kokosvet, niks toevoegingen of andere bijzondere dingen. Op vele beautyblogs is al iets gezegd over kokosvet en de wonderen die het doet voor je haar, dus waarschijnlijk zullen velen van jullie dit al kennen. Je kunt een goeie pot kokosvet kopen bij de toko voor ongeveer €3,85. Maar ik heb ze ook wel eens zien liggen bij de supermarkt.

haarolie amandelolieAmandelolie

Verder doe ik er ook amandelolie in. Deze olie zit vol vitamine A, B, D en E. En zou zelfs de haargroei bevorderen. Of dat laatste echt zo is kan ik helaas niet zeggen, want mijn haar groeit van zichzelf al heel snel. Amandelolie kun je kopen bij de toko. Ik gok 200ml voor zo’n €2,-

 

arganolieArganolie

Ook doe ik er altijd een beetje arganolie in. Deze olie is heel goed voor pluizig en droog haar. Pluizig is mijn haar heel erg snel, dus hier heb ik veel baat bij. Ik heb arganolie van de tuinen. Deze is best prijzig, ik heb er denk ik €11,- betaald. De arganolie is niet essentieel, met een beetje google werk kun je ook andere oliën vinden die in jou oliemix passen!

monoi olieMonoï olie

Als kers op de taart doe ik er sowieso 1/3 Monoï olie in! Stiekem eigenlijk alleen voor de geur, maar ik merk dat sinds ik Monoï olie gebruik mijn haar langer blijft glanzen. Monoï ruikt een beetje naar vakantie en als je Monoï eenmaal ruikt weet ik zeker dat je het met me eens bent. Mijn flesje Monoï olie koop ik altijd bij Yves Rocher. In de herfst en winter is deze altijd best prijzig, maar rond deze tijd is hij altijd in de aanbieding voor €5,95!

Het haarolie recept:

Ik gebruik dus altijd 1/3 Monoï en 1/3 kokosvet. De kokosvet moet je wel eerst eventjes verwarmen voordat hij vloeibaar is, maar dat is met 30 sec in de magnetron zo gepiept. De rest van de olie doe ik altijd een beetje op gevoel. Ik gebruik expres niet te veel argan, want deze geur is vrij sterk en vind ik persoonlijk niet heel prettig.

In principe moet al je haar ingewreven worden met olie en masseer vooral je hoofdhuid met olie! Ik ben vrij royaal met de mijne, want het kost geen drol en je doet er best lang mee. Even goed doorkammen met een kam, zodat de olie goed verspreid! Daarna doe ik mijn haar in een knotje en kan ik gewoon doen wat ik wil.
Meestal laat ik het minimaal 30 min. inwerken, maar hoe langer hoe beter! Als ik een avondje niks te doen heb loop ik er zo een aantal uur mee rond en er mee slapen is ook geen probleem.

haarolie 2Ik was mijn haar daarna 2x met milde shampoo, want we weten allemaal dat wassen niet goed is voor je haar en zeker niet als je het te vaak doet! Ik was het twee keer, omdat ik na 1x wassen merk dat er soms nog wat olie resten zijn.
Daarna gebruik ik meestal nog conditioner, maar dat is omdat ik heel erg houd van hoogglanzend haar. Het is niet per se nodig dus.

Het is niet dat ik dit zelf heb uitgevonden. Het is algemeen bekend dat er bepaalde oliën heel goed zijn voor je haar, maar deze mix doet echt wonderen voor me!

Hopelijk hebben jullie hier wat aan!
Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen 🙂

diy masker receptenMeer recepten voor je haar:

Wil je meer recepten voor een heerlijk haarmasker? Dan is het e-book met 50 gezicht en haar masker recepten misschien iets voor jou. Lees er hier alles over.

 

Heb jij nog een haarmasker of haarolie recept?

 

Banner 728x90 ebook masker recepten

Reacties
Categorieën