Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

Arganolie is een wondermiddel

2 min
0

In deze post zal ik het hebben over een wondermiddel genaamd Arganolie. Deze olie is geschikt voor iedereen maar heeft voor iedereen een andere werking. Ikzelf gebruik het voor mijn haar, striae en littekens op mijn lichaam.

Kroes haar:

Als je kroes haar hebt is het altijd moeilijk om de juiste haarproducten te kiezen, je kan ze vooral vinden bij black hair salons en winkels maar je geeft zoveel geld uit en bijna niks werkt. Arganolie gaat er niet voor zorgen dat je haar straight wordt of gekruld.

Het is een voedende olie en dus heel erg raadzaam voordat en nadat je een chemische behandeling hebt gehad. Wat er namelijk vaak gebeurd nadat je haar zo een behandeling heeft gehad, is dat de hoofdhuid beschadigd raakt en de wortels van je haren. Onderschat niet de gevolgen van straighten!

Arganolie heeft een helende werking en een voedende werking. Je hebt al genoeg aan een paar druppels en het is geurloos. Het fijne aan deze olie is dat het gelijk wordt geabsorbeerd door je haar, in tegenstelling tot haarvet. Het is niet chemisch en kan daarom zo vaak als je wilt gebruikt worden. Als je van plan bent je haar te gaan straighten doe dan de week ervoor een arganolie haarmasker (zie onderin) zodat je haar extra gevoed is.

Gekruld haar:

Zelf heb ik donkergekruld haar en gebruik het vooral om de punten te voeden. Krullen zijn namelijk moeilijk te temmen en als je de ene mousse hebt gebruikt kun je weer overstappen op de andere omdat het na een tijdje niet meer werkt. Oplossing: Arganolie! Als je als eerst arganolie gebruikt voordat je andere producten in je haar doet heb je een beschermende laag over je krullen heen. Hierdoor droogt het minder snel uit en na verloop van tijd zit er een natuurlijke glans in je haar. Als je van plan bent je haar te tangen en/of te fohnen is het gebruik van Arganolie ook heel raadzaam.

Steil haar (dik):

Als je deze haartype hebt, is arganolie fijn te gebruiken als je de douche uitgaat. Wat er vaak gebeurt (vooral met Nederlands weer  ) is dat je haar een beetje kan klitten of stug aanvoelt. Het enige wat jouw haartype eigenlijk nodig heeft zijn een paar druppels Arganolie om het weer glad te laten aanvoelen. Haarvet werkt vooral oppervlakkig, maar olien dringen gelijk door tot de haarwortel.

Steil haar (fijn):

Als je fijn steil haar hebt is het altijd moeilijk om de juiste haarproducten te vinden die er niet voor zorgen dat alles gaat zitten hangen. Wat veel mensen dan ook doen is er heel veel mousse in zetten en andere chemische producten en vergeten het goed te voeden. Oplossing hiervoor is een haarmasker van arganolie. Olie laat je haar namelijk vaak zakken, en dan krijg je slierterig haar, als je twee keer per maand een haarmasker gebruikt van arganolie dan zorg je ervoor dat je haar veel minder uitvalt en ook gezonder is.

Hieronder een recept voor een haarmasker. Deze masker kun je zo vaak doen als je wilt, het is vooral raadzaam bij een van de volgende situaties:

 • Net terug van een vakantie met veel zon (zon beschadigt en droogt haar uit)
 • Voor een chemische behandeling (straighten, kleuren etc)
 • Gewoon om jezelf en je haar te verwennen!

Voor alle haartypes:

Arganmasker

 • Honing (naar eigen gevoel, max. 2 el)
 • 2 eieren
 • Een paar el amandelolie
 • Een paar el Arganeolie

Dit masker kun je zo lang laten inwerken als je wilt aangezien het niet chemisch is. Hoe langer hoe beter! Ik moet zeggen als ik ermee heb geslapen is mijn haar voor een hele lange periode glanzend, maar mijn man is er niet altijd blij mee om ernaast te slapen ;).

In principe is Arganolie geschikt voor alle haartypes maar de volgende olien zijn ook de moeite waard om naar te kijken:

 • tarwekiemolie
 • amandelolie
 • olijfolie
 • jojobaolie
 • kokosolie

Arganolie is verkrijgbaar bij de meeste drogisten en verzorgingsproductenwinkels.

Ik verkoop zelf ook Arganolie. Als je geïnteresseerd bent kun je mijn contacteren via

https://www.facebook.com/pages/Fashion-designer-Nes/419983544801497

Gebruik jij al arganolie?

Reacties
Categorieën