Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

Glamping, kamperen in stijl

2 min
0

Glamping (glamorous kamperen), betekent voor veel stellen dè perfecte match tussen twee extreme mogelijkheden! Je gaat nog steeds avontuurlijk kamperen in de welbekende tent, maar dan wel met alle luxe en comfort van een hotel of vakantiewoning.

“Normaal” kamperen is afzien,

tenminste als je het doet zoals de doorgewinterde backpacker. De glamper gaat luxe kamperen.
Meestal staat dan je tent al klaar en die is van alle gemakken voorzien. Want ook op vakantie wil je er natuurlijk ook goed blijven uitzien.
Je zorgt er dan ook voor dat in je bagage een ruim assortiment beautyproducten aanwezig is.
Backpackers hebben normaliter  alleen de meest basale verzorgingsproducten in hun rugzak, maar als echte glamping toerist zal het je aan niets ontbreken. Je douchet je natuurlijk met scrub en een douchegel en gebruikt een verzorgende shampoo(aan te bevelen tijdens  zonvakanties!) gevolgd door een heerlijke bodylotion. Daarna kun je, zoals gebruikelijk, je op je gemak opmaken met  je eigen vertrouwde lippenstift, eyeliner en oogschaduw om er uit te zien zoals ze je thuis ook kennen. Gebruik je meest favoriete parfum en trek je nieuwste designer outfit aan. Je weet dan zeker dat jij er op je best uitziet voor een avond in een restaurant, bar of de bioscoop.

Luxe tenten

Uiteraard is het nog steeds leuk en avontuurlijk om te kamperen in een gewone tent, maar steeds meer kampeerders hebben er behoefte aan om zichzelf in alle privacy te kunnen verzorgen en comfortabel te kunnen slapen. Glampings bieden hiervoor de ideale oplossing. Je verblijft nog steeds in een tent, maar die dan wel is ingericht met aandacht voor luxe en comfort. Je kan ze wat betreft wat dat betreft vergelijken met safaritenten die je tegen komt in avonturenfilms. Vooral in landen als Afrika of Azië is glamping daarom steeds populairder aan het worden. Deze luxe tenten geven je toch het gevoel een te zijn met de natuur echter zonder gemis van je normale comfort. Voor een echte safari mogen de outdoor schoenen natuurlijk niet ontbreken!
De wijze van afwerking en inrichting van de tent kan variëren van vrij basic tot uitzonderlijk luxueus; met een eigen bed, zitruimte en badkamer en worden voorzien van al je vertrouwde beautyspullen. Je hoeft niet langer te knoeien met de klassieke slaapzak en een klein spiegeltje. Vanaf nu kan je in alle rust en comfort je tanden poetsen of je make-up aanbrengen in de badkamer van je eigen tent, zoals je dat thuis altijd gewend bent te doen.

Reacties
Categorieën