Camouflerende koortslipcrème draagt bij aan zelfvertrouwen
02 april 2012 

Camouflerende koortslipcrème draagt bij aan zelfvertrouwen

Dit is de lancering van de eerste koortslipcrème die geneest en bovendien camoufleert!

Inleiding

In de winter is een beetje zon natuurlijk heerlijk, maar de zon kan ook een nadelige invloed hebben en soms een tijdelijk verlaging van ons immuniteitssysteem veroorzaken.

Dit is trouwens het gehele jaar door zo. Om allerlei redenen kan ons immuniteitssysteem (afweersysteem van het lichaam) wat verzwakt raken en dan krijgen sommige mensen, zowel mannen als vrouwen een koortslip. 

De oorzaak van een koortslip

Een koortslip wordt veroorzaakt door het Herpes Simplex virus (er bestaan twee varianten van dit virus). Van het zgn. Type I kun je infecties krijgen aan mond, wang- en neusslijmvliezen. Dit virus is heel erg besmettelijk. De besmetting van anderen gebeurd door direct contact met huid- of slijmvliezen door het vocht dat in de blaasjes zit. Dus door aanraking, met name vrijen en zoenen kan je een besmetting oplopen. Als het virus eenmaal in je lichaam zit kom je er niet meer vanaf. Het virus blijft zitten in zenuwcellen en als je afweersysteem (witte bloedcellen) wat verzwakt raken bijv. door een griepje, menstruatie, stress, beschadiging van het slijmvlies in je mond, of de zon dan grijpt het virus weer zijn kans en je hebt opnieuw te maken met een zgn. koortslip.

Zodra je voelt dat er in de buurt van je mond wat prikkeling ontstaat kun je al maatregelen nemen. En hiertegen is nu een nieuwe crème op de markt gekomen:

 

Fenistil  Penciclovir 10mg/g.

Fenistil Penciclovir Gekleurde koortlipcrème  is de eerste en enige zowel genezende als camouflerende koortslipcrème. Deze crème versnelt de genezing, camoufleert de koortslip (wel prettig want niemand vindt het fijn als je het idee hebt dat iedereen het ziet/ofwel er naar kijkt!) en bovendien verkort deze crèeme de duur van de pijn!

Deze crème bevat de bekende antivirale werkzame stof Penciclovir en daarnaast een

pigment dat past bij de kleur van de huid. Uit onderzoek (Kwalitatief Duits marketingonderzoek, Novartis, 2011) blijkt dat 73% van de mensen met een koortslip een gekleurde koortslipcrème aan anderen zouden aanbevelen.


Over de schrijver
Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 07 Mar 2013

Eerdere reacties: tips voor het zoveel mogelijk voorkomen van een volgende uitbraak: - eet gezond (veel vis, noten, groente en fruit) - ontspan veel - eerder naar bed - geen alcohol, sigaretten en koffie - veel water drinken - beweeg minstens 30 internsief per dag. - laat je lippen niet uitdrogen als het wel uitbreekt probeer dan: - teatree olie - de hotkiss (werkt bij mij niet) de www.biostick.net werkte bij mij nog het beste. nu heb ik nog zelden een koortslip. H. de Vries op 15.08.2007. 11:30 Bedankt voor de waardevolle aanvulling. Hoe meer tips hoe beter. Als de vervelende kwaal maar weg te krijgen of te voorkomen is. Marga Dobma Marga Dobma op 15.08.2007. 22:31 Mijn man had eens per maand last van een koortslip , toen dit virus zich ook in de buurt van zijn oog manifesteerde begon het wel heftig te worden. Via internet heb ik het middel L-Lysine 1000 mg gevonden . Dit slikt hij nu drie maanden en heeft totaal geen last meer van koortsblaasjes. de jong op 23.12.2009. 12:33 Hallo mevrouw de Jong, Dank voor deze goede tip! Wij zijn altijd blij met de zgn. ervaringsdeskundigen want die weten waar ze het over hebben. Er zijn zeker bezoekers van deze site die hieraan iets kunnen hebben. Marga Dobma Marga Dobma op 29.12.2009. 16:49 Hoi, Enkele jaren terug kreeg ik plots uitbraken van koortslip en dit vaak op dezelfde plek. Vaak was mijn lip nog niet helemaal hersteld van de vorige uitbraak of er dook alweer een nieuwe op. Na een periode van ongeveer twee jaar, was ik dit zo beu dat ik op zoek ging naar de oorzaak hiervan. Ik merkte daarbij op dat ik veel vaker dan vroeger last had van droge lippen waardoor ik vaker met mijn tong over mijn lippen ging. Ik ben hier vervolgens mee gestopt en begonnen met het dagelijks gebruik van een eenvoudige lippenbalsem. Dat is ondertussen twee jaar geleden en ik heb sindsdien geen enkele uitbraak meer gehad. De situatie is natuurlijk niet voor iedereen hetzelfde, maar dit werkte alleszins voor mij en als mensen zich hierin herkennen, hoop ik dat ook zij hiermee zijn verder geholpen. Grtn, Sven Sven op 30.06.2010. 14:59 Hallo Sven, Dank voor je uitvoerig bericht. Ik hoop dat mensen die vaak last hebben van dit euvel ook baat hebben bij jouw oplossing. Een koortslip is te wijten aan een virus in je lichaam. Een virus voelt zich het beste in een warme vochtige omgeving dus je verhaal is niet denkbeeldig en hierdoor goed te verklaren. Dus aan alle anderen volg de raad van Sven ook eens op zeker in combinatie met een prima middel dat op de markt is. Succus, Marga Dobma Marga Dobma op 04.07.2010. 23:29 Hoi, twee weken terug had ik inderdaad ook een koortslip, ik krijg het ook elk jaar tijdens de zomder, dat is echt heel iritant, die zalf werkt echt, zeker aan te raden Anoniem op 09.08.2010. 12:10

Reactie plaatsen