Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
1 min
0

Het verwijderen van cosmetica vlekken

1 min
0

Het verwijderen van cosmetica vlekkenIn dit artikeltje kunt u de juiste manier en producten vinden om de vlekken van cosmetische producten te verwijderen uit uw kleding.

Crème

Deze vlekken kunt u het beste te lijf gaan met boter. Laat deze even intrekken. Krab de boter er daarna voorzicht af en dep de resterende vlak met wasbenzine.

Hars

Leg eerst wat ijsblokjes op de hars waarna u deze goed kunt afkrabben. Behandel de vlek hierna met alcohol, spiritus of terpentijnolie. Zuig hierna de resten op met vloeipapier. Harsvlekken die er al een tijdje inzitten kunt u het beste insmeren met boter. Krab hierna de hars voorzichtig af met een mesje en verwijder daarna de resten van de vlek met zeepspiritus.

Lippenstift

Het verwijderen van cosmetica vlekken2Een lippenstiftvlek gaat er meestal wel uit met wassen. Maar is dat niet het geval doe dan wat Eucalyptusolie of Glycerine op de vlek waarna u het kledingstuk zoals gewoonlijk moet wassen. Hele hardnekkige vlakken kunt u het beste verwijderen met verdun Ammoniak.

Nagellak

Het verwijderen van cosmetica vlekken3Nagellakvlekken kunt u het beste verwijderen met warme spiritus of aceton. Overigens kan de aceton wel bepaalde vezels aantasten bijv. chloorvezels, triacetaat en acetaatvezels. Dus probeer het eerst op een onzichtbaar plekje van het kledingstuk. Ben ook voorzichtig met verwarmen van spiritus of aceton. Doe bijv. een beetje in een heel warm gemaakt schaaltje.

Parfum

Parfum verdwijnt het snelst met pure alcohol. Is uw kledingstuk uit pure zijde dan kan parfum de kleuren aantasten.

Reacties
Categorieën