Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
1 min
0

In 4 stapen mooie nagels

1 min
0

Je nagels zijn je visitekaartje

Niets is zo erg om tijdens een eerste ontmoeting iemand een hand te geven met onverzorgde nagels. Je nagels zijn je visitekaartje en natuurlijk wil je tijdens die eerste ontmoeting een goede indruk maken. Glanzende, roze nagels met een mooie lengte staan netjes, vrouwelijk en verzorgd. Het is daarom belangrijk om je nagels goed te verzorgen en ze af en toe eens lekker te verwennen.

Je nagels zijn opgebouwd uit keratine, het hardste eiwit dat het lichaam kan maken, en beschermen de zenuweinden van je vingertoppen en tenen. Hierdoor vindt er geen eeltvorming plaats op de vingertoppen. Nagels groeien ongeveer twee tot drie millimeter per maand. Om een nagel volledig opnieuw te laten aangroeien is zes tot acht maanden nodig.

In 4 stappen verzorgde nagels:

Het verzorgen van je nagels is heel eenvoudig. In vier stappen heb je mooie nagels die gezien mogen worden:
Stap 1. Was je handen en verwijder het vuil onder je nagels met een bokkenpootje

Stap 2. Vijl je nagels met een glasvijl. Vijl altijd van de buitenkant naar de top van je nagels en altijd een kant op.

Stap 3. Smeer je nagelriemen in met een hydraterende handcrème om scheurtjes die infecties veroorzaken te voorkomen. Trek loszittende velletjes nóóit los, dit kan nare ontstekingen veroorzaken die behoorlijk pijn doen.

Stap 4. Geef je nagels een leuk kleur of mooie glans met een transparante nagellak. Gebruik van te voren altijd een goede basecoat. Dit beschermt de nagel tegen pigmenten in de nagellak. Gebruik ook altijd een topcoat om nog langer te genieten van je mooie gekleurde nagels.

Extra verzorging voor nagels:

Helaas zijn er ook veel vrouwen die net dat beetje extra nodig hebben om mooie verzorgde nagels te creëren. Gelukkig zijn hier ook verschillende producten voor op de markt:

  • Nagelverharder maakt dunne, beschadigde nagels sterker, gezonder en flexibel. Let op dat je nagelverharder gebruikt met vitaminen en proteïne en niet met aceton. Aceton droogt namelijk de nagel uit.
  • Droge nagels, die vaak ontstaan na het gebruik van schoonmaakmiddel en chemicaliën, hebben hydratatie en een extra vitamine boost nodig. Dit zorgt voor sterke en gezonde nagels en beschermt tegen radicalen .
  • Speciaal voor de nagelbijters is er No Bite nagellak. Deze nagellak heeft een bittere smaak die ervoor zorgt dat je het bijten van de nagels kan weerstaan.

Het is dus niet moeilijk om zelf mooie, verzorgde nagels te creëren. Hoe verzorg jij je nagels?

 

 

 

Reacties
Categorieën