Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
1 min
0

Tips voor droge nagels

1 min
0

Wist jij dat je naast een droge huid ook droge nagels kan hebben? Het heeft niet met je huidtype te maken. Dus iemand met een vette huid kan dus wel droge nagels hebben en iemand met een droge huid hoeft niet perse droge nagels te hebben.

Hoe herken je droge nagels

Droge nagels zijn gemakkelijk te herkennen. Ze splijten in laagjes. De nagel bestaat uit drie laagjes en als de laagjes droog zijn laten ze van elkaar los. Ze bladeren dus echt af. Een veel voorkomende fout is dat we hier dan een nagelverharder voor gaan gebruiken, niet doen. Een nagelverharder droogt de nagel nog verder uit. Een nagelverharder dient er namelijk voor om de nagel harder te maken en dus het vocht uit de nagel te halen. Ook nagellak droogt de nagels uit. geef de nagels dus af en toen een rust dagje (het liefst 1x per week).

Wat kan ik tegen droge nagels doen

Verzorg de nagels met een nagelmasker bijvoorbeeld van Trind Moisturizing Nail Balsam is de perfecte vochtinbrenger wanneer je nagels bijvoorbeeld splijten en scheuren. Zelf gebruik ik deze ook en het werkt echt super goed. Je kan deze kopen bij de drogist. Je brengt de balsam aan op je nagels net zoals een lak. Alleen dan is dit een gel en trekt het binnen een paar minuten in je nagels en hydrateren de nagel.

Extra tip tegen droge nagels:

Water droog de nagel uit. En niet alleen je nagels, ook de huid van je handen. Probeer daarom zoveel mogelijk huishoud handschoenen te dragen tijdens het poetsen. Geeft je nagels tussen de lak beurten door even pauze en verzorg ze dan met de balsam of met een nagelolie.

Heb jij last van droge nagels?

 

Reacties
Categorieën