Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
1

7 tips om je voornemens te laten slagen

2 min
1

Oudejaarsavond, de oliebollen staan op tafel en we zitten gezellig met vrienden en familie bij mekaar. En een vraag die ieder jaar wel weer gesteld wordt is : Heeft er nog iemand goede voornemens voor het nieuwe jaar. En ieder jaar hoor je vervolgens weer dezelfde items voorbijkomen. Afvallen of stoppen met roken. Veel mensen roepen dit ieder jaar maar helaas maken we deze voornemens vaak toch niet waar.

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2014 ? En hoe kunnen we er voor zorgen dat jij ze deze keer wel waarmaakt? Hier vind je 7 tips:

  1.  Maak niet teveel voornemens tegelijk maar focus je allereerst op  1 goed voornemen. Misschien ben je heel enthousiast en neem je je ieder jaar weer voor om nu echt meer te gaan sporten, gezonder te eten, meer aandacht te hebben voor je naasten, minder te drinken enz. enz. Maar de praktijk wijst uit dat als je echt resultaat wilt hebben je je beter kunt concentreren op 1 voornemen tegelijk. Dus welk voornemen heeft je prioriteit.
  2. Zorg dat je voornemen realistisch en haalbaar is. Leg de lat niet te hoog en formuleer je doelstelling duidelijk.
  3. Breek je doel op in kleine haalbare stapjes en beloon jezelf na iedere stap die je hebt gehaald. Als je zegt ik ga 10 kg afvallen, bereik je waarschijnlijk niets. Je bent dan nog zover van je einddoel af dat de kans groot is dat je het er uiteindelijk bij laat zitten.  Werk dus in fasen en neem je bijvoorbeeld voor om deze maand 1 kg af te vallen.
  4. Noteer de vorderingen die je gemaakt hebt en stel jezelf kleine beloningen in het vooruitzicht als je weer een stap verder op de weg naar je doelstelling hebt gedaan. Een klein cadeautje, iets leuks doen. Geef jezelf dat welverdiende schouderklopje.
  5. Je hoeft niet altijd te wachten tot nieuwjaarsdag. Elke dag is een goede dag om een stapje dichter bij je doel te komen. Focus jezelf op het heden, wat kun je vandaag al doen om je doel te bereiken.
  6. Wees mild voor jezelf en veroordeel jezelf niet als je de fout in gaat. Maar gooi ook het bijltje er niet gelijk bij neer. Zie het als een tijdelijke onderbreking van de uitvoering van je plan en pak de draad gewoon weer op.
  7. Schaam je niet om hulp te vragen en vertel je vrienden en familie van je voornemen. Het feit dat zij op de hoogte zijn maakt het makkelijker om je eraan te houden. Zij kunnen je misschien wel motiveren of stimuleren. En wie weet vind je wel bondgenoten. Samen stoppen met roken, samen afvallen of samen naar de sportschool dan kun je elkaar helpen.

Tot slot wil ik jullie allemaal een heel gelukkig en gezond en mindful 2014 toewensen.

Is je voornemen afvallen of bewuster door het leven gaan. Je kunt nog een paar dagen profiteren van de december aanbieding.

  • De mindfulness online aanbieding voor € 79,– en gratis de Mindful eten en Mindful afvallen training volgen.
  • of de 5 weekse  Mindful eten – Mindful afvallen training voor slechts € 29,–
  • Okee nog een eindejaarsbonus, vind je een bondgenoot, dan mag je met zijn tweeën meedoen voor de prijs van 1, uiterlijk aanmelden en betalen op donderdag 3 januari.

Even een mailtje naar info@bu-coaching.nl  met de naam en het email adres van de persoon die je gratis meeneemt.

Heb jij goede voornemens?

Reacties
Categorieën