Draag de juiste maat bh
12 november 2014 

Draag de juiste maat bh

Als je sommige (mode)bladen bekijkt lijkt het wel of al die dames helemaal perfect zijn. Geen buikje, geen hangborsten, geen afhangende schouders, geen dikke dijen of knokige ellebogen.

Nou, geloof me, ze zijn echt niet zo perfect zoals ze in die bladen staan. Ik laat nog even buiten beschouwing dat er met fotobewerkingsprogramma’s tegenwoordig heel veel weggewerkt kan worden.

Leer zelf de mooie punten van je eigen lichaam te herkennen en ook de punten die je het liefst weggewerkt zou willen hebben. Als je de juiste kleding op de juiste manier draagt kan je de punten waar je het minst trots op bent camoufleren en de aandacht leiden naar de mooie punten.

De basis: lingerie

In Nederland draagt zo’n 70 tot 80% van de vrouwen een bh in de verkeerde maat!! Vooral voor dames met een grote cupmaat kan een verkeerde bh de oorzaak zijn van veel klachten zoals rug- nek- en schouderklachten en zelfs hoofdpijn kan eruit voortkomen. Dus het allerbelangrijkste is: draag de juiste BH!

Je kunt daar heel goed deze test voor doen, zodat jij ook weet of je de juiste bh draagt.

Stevige borsten:

Zo is het beter dat iemand met een stevige borsten geen coltruien draagt maar beter een hals die wat lager is (een lage ronde of v-hals). Zo komt het decolleté mooier uit zonder een ‘opgesloten’ effect te krijgen.

Draag altijd een bh met beugel. Bekijk hier mooie bh`s voor grotere borsten.

.Iedereen kan er goed uit zien ! 3

Kleine borsten:

Iemand met een te kleine boezem kan er ook iets aan doen zonder een borstvergroting te ondergaan. Draag bijvoorbeeld een blouse met plooitjes, of een shirt met horizontale strepen, dat zorgt voor wat meer volume geeft.

Neem een bh met push up en met vulling. Kijk hier voor mooie bh`s voor kleinere borsten.

Onderhoud bh:

Een bh die goed onderhouden wordt (dus bijv. wassen op de hand) gaat maximaal 2 jaar mee. De Nederlandse vrouw koopt gemiddeld 3 bh’s per jaar. Ter vergelijk: de Amerikaanse vrouw koopt er gemiddeld 10 per jaar! Ik zie soms bh’s die al aardig op leeftijd zijn en waar totaal geen rek meer in zit. Deze bieden dus totaal geen ondersteuning en kunnen, wat mij betreft, zo de prullenbak in!

Maat bh:

Veel vrouwen dragen ook al jaren dezelfde maat bh. Borsten bestaan voor een groot deel uit vetweefsel. Door resp.afvallen, aankomen, zwangerschappen, overgang  en sport kan het vetweefsel veranderen en hierdoor verandeert de omvang van de borsten eveneens. Gemiddeld wisselt een vrouw tijdens haar leven zes maal van cubmaat.

Bekijk hier hoe je kunt opmeten welke maat bh het beste bij jou past.

Vaak zijn de bh’s die ik voorbij zie komen te groot qua omvangsmaat en de klein qua cupmaat. Mijn advies is altijd naar een goede lingeriezaak te gaan om daar de juiste bh maat op te meten. Wil je het liever zelf een keer uitproberen: pas dan je volgende bh in een kleinere omvangsmaat en grotere cupmaat. Dus ga van een 80B eens naar een 75C en bekijk dan eens hoe dit staat. Neem desnoods je moeder, vriendin of kennis mee om mee te kunnen kijken.

Je kunt nog zulke mooie kleding dragen van een geweldige kwaliteit, maar als de bh niet goed past dan zal de kleding ook nooit mooi vallen!! Een goede bh maakt niet alleen slanker maar je laat je rondingen zien op de plaats waar ze horen te zitten en geeft je zelfvertrouwen. Het is een basisinvestering die zijn geld dubbel en dwars waard is!

Over de schrijver
Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 25 Apr 2013

Eerdere reacties: heey ik wil er ook zo mooi uit zien alleen ik weet dan niet wat ik moet doen heeft u wat tips voor mij wendy op 27.04.2010. 14:51 ben op een meisje ben achtien heb al die dingen gedaan maar het helptte niet hjkjhj op 03.01.2011. 19:27 d ben je een jongen gebruik altijd gel 8777 op 03.01.2011. 19:28 Hallo Wendy,hjkjhi,8777, Natuurlijk helpen er allerlei dingen. Maar bekijk jezelf kritisch in de spiegel maar lees eerst dit artikel nog eens goed over en kijk dan wat je misschien aan je uiterlijk nog wat kunt verbeteren. En zeg gelijk tegen je spiegelbeeld: "Dit ben ik en ik moet het hier mijn hele leven mee doen!" Het enige is dat je misschien hier en daar nog iets zo kunt verbeteren dat het er wat mooier uitziet. Succes, MD Marga Dobma op 04.01.2011. 13:00 Hallo ik weet dus echt niet wat ik moet aantrekken. Kan iemand me daarbij helpen alstjeblieft. Alleen dan wel voor iemand van elf jaar. Marissa op 01.02.2011. 12:48 Hallo elfjarige, Je hebt vast kleren voor allerlei gelegenheden. Bijv. als je naar een feestje gaat, naar school, naar je vriendinnen enz. Ga je iets doen waar je gemakkelijke kleding wilt hebben draag een (spijker)broek en een lekkere blouse of trui. Ga je naar een feestje, trek iets aan wat je zelf mooi vindt. Met andere woorden trek iets aan voor waar je je lekker in voelt passend bij de gelegenheid. Succes, Marga Dobma op 01.02.2011. 16:32

Reactie plaatsen