Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

Functies van de huid

3 min
0

Een kijkje in een bijzondere schoonheidssalonOm te beginnen; eigenlijk vinden wij de benaming ‘schoonheidsspecialiste’ niet gelukkig gekozen. We spreken liever over een vakman/vrouw die zich gespecialiseerd heeft in de verzorging van de huid. De huid is ons belangrijkste orgaan met veel meer functies dan u zich wellicht realiseert.

FUNCTIES VAN DE HUID

 • Het is een gevoelsorgaan. Wat is een streling zonder huid?
 • Het is een ademhalingsorgaan. (meeroken funest!)
 • Het is een warmteregelaar
 • De huid beschermt het lichaam tegen invloeden van buitenaf, zoals straling
 • De huid zorgt ervoor dat het vochtgehalte binnen het lichaam op peil blijft
 • De huid verhindert het binnendringen van micro-organismen
 • De huid kan voedingsstoffen en vitamines opnemen en water binden
 • De huid voert afvalstoffen af
 • Via de huid wordt door zonnestraling Vit D3 aangemaakt, belangrijk voor de vorming van de botten
 • De huid maakt weefselhormonen en enzymen aan
 • Het is de reserve-opslagplaats van vetten, vitamines en water
 • De huid weerspiegelt onze gevoelens en onze geestelijke conditie. Zij straalt wanneer wij ons goed voelen en reageert negatief wanneer wij gespannen zijn.

Alle reden dus om zorgvuldig om te gaan met dit belangrijke orgaan.

In onze schoonheidssalon wordt om te beginnen een wetenschappelijk gefundeerde diagnose gemaakt. Wij geven onze ogen goed de kost en door onze ervaring kunnen wij onmiddellijk een bepaald huidbeeld erkennen.

Wat zijn o.a. de criteria?

– De leeftijd van de klant, de biologische leeftijd van de huid, de natuur van de huid

– Erfelijkheid

-De schade ontstaan door zonlicht, roken, stress, het verlies van elasticiteit, het

wegvallen van de tonus (veerkracht) van de huid, de verzorging die iemand wel of

niet zelf heeft gedaan aan zijn/haar huid en nog tientallen andere factoren.

Vervolgens gaan wij de huid testen met 3 verschillende gekleurde vloeistoffen. U kunt dat vergelijken met een lakmoesproef. De verschillend gekleurde vloeistoffen worden op bepaalde gedeelten van de huid aangebracht en vervolgens ontstaat een reactie met de vetzuren of met het vocht in de huid. Dit geeft een bepaalde verkleuring van de vloeistof en deze toont ons – en ú – de vettoestand van de huid en de vochttoestand van de huidcellen. Dit zijn zeer belangrijke indicatoren om te bepalen wat de juiste huidverzorging voor u is en welke behandeling en producten u zou moeten gaan gebruiken, én die tot succes leiden.

Afhankelijk van de uitkomst van de diagnose gaan we uw huid behandelen. U begrijpt dat een op de diagnose gerichte behandeling nooit standaard kán zijn. Indien we geconstateerd hebben wat het probleem is stellen we onze behandeling erop in om dit probleem aan te pakken. De hele behandeling zal erop gericht zijn de gevolgen van het probleem te neutraliseren. Als we geen specifiek probleem gevonden hebben geven we uw huid een behandeling die erop gericht is de huidfucties zoveel mogelijk te stimuleren.

Bij het ouder worden gaat voornamelijk de stofwisseling in de huid en in de huidcellen vertragen. Dit leidt tot achteruitgang. Bindweefsel gaat verkleven zodat de doorbloeding vertraagt met alle kwalijke gevolgen van dien. Soms zult u een paar maal kort na elkaar terug moeten komen om tot goede resultaten te komen.

Erg belangrijk is ook de verzorging die u thuis toe gaat passen. Naar de huidspecialiste komen is éen ding maar de thuisverzorging en met wat is uiterst belangrijk. Als u een wervel beklemd hebt gaat u naar de chiropractor. Hij heft de blokkade op maar u zult zelf elke dag oefeningen moeten doen, meer en anders gaan bewegen dan normaal om te voorkomen dat dit nogmaals gebeurt.

Wij zijn een enthousiast voorstander van het gebruik van etherische oliën. Deze oliën, gewonnen uit het plantenrijk hebben zeer veel positieve kenmerken wanneer men ze aanwendt voor verzorging van de huid. Ze zijn eigenlijk het enige product dat – evenals massage – direct invloed heeft op de doorbloeding van de huid. En aangezien de doorbloeding van de huid bepalend is voor de aanvoer van voedingsstoffen, toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen van de huidcellen is deze van essentieel belang en daarom het allerbelangrijkst voor het functioneren van de huidcellen.

Honderden klanten zijn u voorgegaan en tevreden met de resultaten wat zich bewijst in het opnieuw bezoeken van de salon en het gebruik van de producten voor thuisgebruik.
Onze methode van huidverzorging – de biosthetische ( biologie en esthetica) methode garandeert u de best mogelijke resultaten zonder dat we beweren dat u een rimpeloze huid zult kunnen krijgen.

Wat we wel kunnen beloven? Een optimaal functionerende huid. Dat is het hoogst bereikbare! Een optimaal fuctionerende en beschermde huid zal veel minder snel verouderen. Dat is toch wat u zoekt?

 

Reacties
Categorieën