Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
1

Mannen tijd voor je eigen producten

2 min
1

Mannen tijd voor je eigen productenDe mannenhuid is anders opgebouwd dan de huid van de vrouw Want de mannenhuid is dikker(ruim 20%), vetter en elastischer dan de huid van de vrouw. De poriën (dat zijn die gaatjes in de huid) zijn groter waardoor er makkelijker vuil in gaat en vaak ook blijft zitten. Door al deze verschillen is het gewoon slimmer van de heren om hun eigen verzorgingsproducten aan te schaffen. Om de dood eenvoudige reden dat die beter zijn afgestemd op de mannenhuid.

Waarmee schoonmaken

Doordat de huid vetter is en de poriën groter zijn blijft er makkelijk vuil achter op de mannenhuid. Daardoor raken de poriën makkelijk verstopt en ontstaan puistjes. Gebruik voor het schoonmaken geen zeep. Een stuk zeep zorgt wel dat het vuil er af gaat maar haalt ook het beschermingslaagje, gemaakt door de huid zelf, eraf. Hierdoor wordt zowel het vuil als het eigen beschermlaagje (door het eigen huidvet, talg of sebum) eraf gewassen en is de huid meteen erg droog. Daardoor wordt er door de huid wel geprobeerd dit aan te vullen en daardoor wordt er steeds meer talg (huidsmeer of huidvet) door de huid aangemaakt. Neem dus een product wat eveneens goed schoonmaakt maar dit huidfilmpje niet aantast. Reinig de huid ’s morgens en ’s avonds met een goed product speciaal voor de mannenhuid.

Mannen tijd voor je eigen producten2

Verzorging voor overdag

Ook voor mannen geldt dat er verschillende huidtypen zijn. Laat een vakman/vakvrouw (schoonheidsspecialist(e)) uw huidsoort vaststellen. Met deze kennis kunt u een goed product aanschaffen voor de verzorging van de huid voor overdag. In het algemeen zal een dagcrème een beschermende functie hebben tegen de weersinvloeden waaronder de UV stralen van de zon. Een goede parfumerie medewerker kan u hiervoor een goed advies geven.

Verzorging voor ’s nachts

Ook hiervoor geldt hetzelfde als hierboven. Schaf een product (meestal een crème) aan geschikt voor uw eigen huidsoort. Een nachtcrème zal meer “voedende”(regenererende) stoffen bevatten. Omdat ’s nachts de celdeling het grootst is zullen deze stoffen daarom meer doen om de huid te herstellen en te verbeteren.

Mannen met een droge huid moeten extra voorzichtig zijn met wat ze er op doen

Deze huidsoort is vooral te herkennen aan het trekkerig, jeukerig gevoel en schilfers. Vooral vaak bij de neus en zijkanten van het gezicht. Zeep is voor deze huidsoort helemaal een taboe. En let u er vooral op dat uw after shave lotion absoluut geen alcohol bevat. Want die werkt extra uitdrogend ! Dus heren op naar de parfumerie of naar de goede onlineshop.

Reacties
Categorieën