Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

Heerlijk zo'n beauty arrangement !

2 min
0

En wilt u iets doen voor lichaam én geest? Dan zou u eens een dagje of weekend kunnen boeken in een hotel met beauty & wellness faciliteiten. De keuze aan mogelijkheden op dit gebied zijn legio en kunnen vaak ook worden afgestemd op uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Hiervoor is een kuurhotel dan zowel voor dames als heren de aangewezen plaats. Deze hotels bieden allerlei mogelijkheden tot ontspanning door sportfaciliteiten, thermale baden, en allerlei soorten lichaams- en gezichtsbehandelingen.

Waar treft u een leuk overzicht van beauty arrangementen aan?

Om iets te vinden wat precies aansluit op uw persoonlijke wensen en op ieder gebied van ontspanning en verzorging is het aan te raden eens een kijkje te nemen op: Puur en Kuur

Hier zult u zeker iets kunnen vinden.

Verschillende soorten baden

Baden met bronwater dat verschillende mineralen en elementen bevat hebben een heel gunstig effect op de huid maar ook op verschillende kwalen (onder andere Reuma).

Thermale baden

Sommige kuuroorden bieden zelfs de mogelijkheid tot het nemen van Thalasso baden. Dit zijn baden met mineralen en sporenelementen bevattend zeewater.

Verder worden er zelfs tegenwoordig behandelingen gegeven met (ja, echt waar!) chocolade.

Al deze beauty hotels bieden uitgebalanceerde maaltijden, hebben kundig personeel, zijn gelegen in een heerlijke omgeving en bieden programma’s op maat. Is dat bijv. geen leuke suggestie om eens heerlijk om je eens heerlijk te laten verwennen en daarna weer ontspannen en geheel verzorgd huiswaarts te keren?

Activiteiten

Buiten het feit dat u in een goed hotel heerlijk wordt verwend en u in een natuurrijke omgeving verblijft waar u kunt sporten, wandelen of fietsen, kunt u vaak ook nog het een en ander bekijken in de plaats van bestemming. Een ieder die graag wat cultuur wil opsnuiven kan ook zijn trekken komen. Meestal is er bij dit soort hotels ook een zwembad aanwezig en kunt u er fitnessen, (soms) golfen, joggen en indien u dit wenst eventueel een dieet volgen. Mogelijkheden tot het nemen van een reinigingskuur bestaan ook.

Behandelingsmogelijkheden:

Massages:

In de kuurhotels bestaat er vaak de mogelijkheid om u lekker te laten masseren. Een greep uit de vele mogelijkheden: van een algehele lichaamsmassage, hals- en decolleté massage tot een voetmassage.

Tegenwoordig zijn de zogenaamde hotstone massages zeer in trek. Deze massage wordt uitgevoerd met warme, zachte gladde lavastenen en geeft een heerlijk ontspannen gevoel. Maar welke massagevorm u ook kiest, van een goed uitgevoerde cosmetische massage zal altijd een algehele ontspanning het gunstige gevolg zijn.

Op sommige plaatsen behoort het consulteren van een arts of fysiotherapeut ook tot de mogelijkheden.

Gezichtsbehandelingen:

Uiteraard kunt u ook een gezichtsbehandeling laten doen. Ook hier zijn legio mogelijkheden en combinaties te maken. Natuurlijk dient ook voor dit soort behandeling uw eigen wensen voorop te staan. Wel kan de desbetreffende schoonheidsspecialist(e) na een huiddiagnose (bekijken en onderzoeken wat u voor huidsoort heeft en wat er aan verbeterd moet worden) u adviseren wat in uw geval de beste behandeling zan zijn om uw huidconditie te verbeteren. Wel zou ik u willen adviseren om bij een gezichtsbehandeling uw huid goed te laten reinigen door middel van een peeling of lysing (met dezelfde uitwerking als een peeling maar dan opgebracht en afgehaald als een masker) al naar gelang uw huidtype. Het resultaat hiervan is dat de hoornlaag van de huid (dit is het bovenste laagje) daardoor veel dunner wordt met als gevolg dat de daarna te gebruiken werkstoffen (crèmes, lotions, masker e.d.) veel beter en vlugger in de huid trekken. Meestal zit er bij een gezichtsbehandeling ook een hals- en decolleté massage inbegrepen. Dit is niet alleen uitstekend voor uw huid maar geeft ook een heerlijke ontspanning.

Ben jij weleens naar een welness hotel geweest?

Reacties
Categorieën