Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

Katinka Jarabik's bruidsmake-up in samenwerking met fotograaf Martin Muñoz

2 min
0

Een van de meest bijzondere make-ups is wel de bruidsmake-up, een make-up die men ook wel een speciale dagmake-up zou  kunnen noemen. Katinka Jarabik  van het gelijknamige Visagiebureau is een ervaren visagist die gespecialiseerd is in bruidsmake-up.

Waaraan moet een mooie bruidsmake-up  voldoen?

Deze make-up kan heel naturel zijn en het overgrote deel van de bruiden wil dit ook het liefst.  Een zwaardere make-up,  om van u een echte beauty te maken, is natuurlijk ook mogelijk maar hangt samen met enige factoren die hieronder worden genoemd. Uiteraard is het heel belangrijk mooie herinneringsfoto’s te hebben van deze feestelijke dag. Hiervoor werkt Katinka vaak samen met fotograaf Martin Muñoz die van het bruidspaar en hun gezelschap door middel van portret- en sfeerfoto’s een prachtige bruidsreportage kan verzorgen.

Proefmake-up, ruim vÓÓR de datum van de bruiloft

Een bruidsmake-up wordt altijd voorafgegaan door een proefmake-up. Hierbij wordt rekening gehouden met een aantal zaken zoals: de wensen, mogelijkheden, smaak en kleding van de bruid en bruidegom enz. Sommige bruiden dragen in het dagelijks leven weinig of geen make-up.  Heel vaak kiezen deze dames  dan ook voor deze dag voor een zeer natuurlijke make-up aangezien deze het best past bij hun persoonlijkheid. Iemand moet zich op deze dag toch zichzelf en daardoor automatisch zichzelf kunnen voelen nietwaar?

De proefmake-up wordt meestal 4 tot 6 weken voor de bruiloft gepland, dit omdat de teint van de huid  dan niet meer zoveel verandert (wat betreft kleur) en er ook nog tijd is een bezoek te kunnen brengen aan een schoonheidsspecialiste om ook de huid in optimale conditie te krijgen. Een bruid in spé die echte huidproblemen heeft wordt dan ook altijd aangeraden hiermee al een paar maanden voor de bruiloft te beginnen. Dit om op de grote dag zelf ook de huid er zo mooi mogelijk te laten uitzien. Ook hierin voorziet Katinka haar klanten graag van passend advies.

Voor een proefmake-up neemt Katinka ruim de tijd. Ze kijkt naar het kleurentype van de bruid, naar de bruidsjurk (bijv. model en, heel belangrijk, de kleur) en eveneens naar het bruidsboeket. Want het is de bedoeling dat de bruidsmake-up goed  is afgestemd op het totaalbeeld van de bruid zodat er een harmonieus geheel ontstaat.
Een proefmake-up wordt altijd in goed daglicht uitgevoerd zodat de bruid/klant en de visagist de make-up en de gebruikte kleuren goed kan zien. Ook wordt er een make-up kaart gemaakt met daarop gemaakte aantekeningen zodat Katinka op de grote dag zelf precies weet welke kleuren en technieken ze moet gebruiken.  Wat betreft kleuren en intensiviteit van de make-up zijn er altijd oplossingen te vinden die op de dag van de proefmake-up met de bruid in spé en Katinka goed worden uitgeprobeerd en doorgesproken.  Door goed in te gaan op de wensen van de klant in combinatie met de deskundigheid van de visagist zal de bruidsmake-up van optimale kwaliteit zijn.

Katinka heeft gemerkt dat door haar stijl van opmaken de boekingen bij haar binnenkomen.

Een goede bruidsmake-up blijft de hele dag goed zitten..

loopt niet uit, gaat niet glimmen. Voor het aanbrengen van de make-up wordt er ook een ampul aangebracht (bij de proefmake-up wordt deze getest op allergische verschijnselen bij het model, om deze op de grote dag geheel uit te sluiten!) die zorgt dat de huid veel  gladder dus mooier wordt en dat de make-up veel beter hecht. Tijdens de dag zelf wordt ook het decolleté en de schouders bijgewerkt met wat foundation en poeder. Een goede bruidsmake-up zorgt ervoor dat de bruid straalt en dat zij optimaal kan genieten van haar dag. Daardoor worden de foto’s uiteraard ook nog beter. Eventueel wordt ook de bruidegom voorzien van een paar kleine make-up trucjes. Door dit alles heeft de fotograaf ook veel minder last van het weerkaatsen door flitslicht met als oorzaak bijv. het glimmen van de huid.

De visagie heeft, naast andere factoren, een belangrijke invloed op een geslaagde foto-reportage

Vaak legt fotograaf Martin Muñoz, de  bruidsfotograaf waarmee Katinka reeds jaren werkt, ook de voorbereidende make-up werkzaamheden vast op de foto’s dat is leuk om een totaalbeeld te krijgen van de grote dag. Door een goede professionele make-up (Katinka werkt met de exclusieve merken Blasco, Yaby, Nye en Make-up Studio) zal de fotograaf aanzienlijk minder te hoeven photoshoppen en zien de foto’s er heel  mooi en natuurlijk uit. Uiteraard is het ook mogelijk dat Katinka (vanzelfsprekend na gemaakte afspraken) ook belangrijke bruiloftsgasten voorziet van een mooie feestmake-up.

 

Reacties
Categorieën