Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

Waarom is een visagist toch zo duur?

2 min
0

Op 29 en 30 maart 2008 werd de voorjaarseditie van de Love and Marriage beursin Utrecht gehouden. Twee dagen die in het teken stonden van trouwen en alles wat daar bij hoort. Aanstaande bruiden en hun bijna echtgenoten kwamen sfeer proeven en ideeën op doen. Van prachtige jurken tot chique kostuums, bedankjes en trouwkaarten maar ook koetsen en Oldmobiles en verlengde limousines; alles was er .

“Waarom is een visagist toch zo duur?”, is een veel gestelde vraag.

En niet onterecht als je ziet dat een aantal bedrijven een complete bruidsmake-up voor een fooi aanbieden. Alle waar naar zijn geld!  Wil je een make-upje of wil je vakwerk? Een visagist/hairstylist is een vakvrouw! Ze zal een bruid opmaken naar haar specifieke wensen en omstandigheden. Alle facetten van de ‘Grote Dag’ worden doorgesproken en een proefsessie wordt gewoonlijk bij de bruid thuis gedaan. Dit geeft de visagist de mogelijkheid om onmisbare informatie te verzamelen over de bruid in kwestie. Welke stijl past bij haar, welke kleuren vind ze mooi en worden gebruikt in de kleding, het boeket, de aankleding van de zaal of ruimte waar getrouwd en gefeest gaat worden? Houd ze van strak modern of is ze juist een romantisch type?  Hoe laat moet ze klaar staan en wanneer komt de fotograaf? Zo’n proefsessie duurt vaak 2 tot 3 uur en op de trouwdag komt ze vaak ook nog een uur of 2 om de bruid en eventueel aan aantal gasten op te maken en van een feestelijk kapsel te voorzien. Deze tijd moet worden doorberekend.

Ook de aangebrachte make-up moet aan bepaalde eisen voldoen. Vaak begint de visagist al vroeg in de ochtend aan de make-up en deze moet de hele dag en avond mooi blijven. En tegen een stootje bestand zijn. Op de cruciale momenten zoals het ja-woord en tijdens de receptie moet de make-up tegen een traantje kunnen en tegen veel kusjes en knuffels! Ze zal dus kiezen voor producten die lang mooi blijven zitten en voor visagietechnieken die de houdbaarheid van de make-up verlengen. Als bruid wil je de hele dag stralen en genieten en geen zorgen hebben over glans plekken op neus en voorhoofd of doorgelopen mascara. Ook de lippen verdienen extra aandacht en moeten lang mooi van kleur en glans blijven. Natuurlijk is het noodzakelijk om af en toe even wat bij te werken, zoals de lipgloss of een beetje materen van de neus en wangen. Daarom raden we bruiden aan om een vertrouwd iemand bij de fotoshoot te hebben, twee zien altijd meer dan een! Iemand die af en toe even een seintje geeft dat de lippen gestift en de neus gepoederd moet worden. Dat zijn zaken, daar kom je niet omheen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen de visagist voor het feest terug te laten komen voor een touch-up. Zij tovert dan de bruidsmake-up om in een geschikte avondmake-up.

Zij zorgen ervoor dat een bruid straalt en zich de mooiste vrouw van de wereld voelt!

Reacties
Categorieën