Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
6 min
0

Nieuw Kneipp Badoliën

6 min
0

Een warm bad wordt een bijzondere belevenis met de nieuwe

           Kneipp Badoliën Dagdromen en Oosterse Sferen!

Als antwoord op de steeds groter wordende vraag naar natuurlijke en vooral verrassende wellness-producten introduceert Kneipp in oktober twee zinnenprikkelende nieuwe badoliën: Kneipp Badolie Dagdromen en Oosterse Sferen. Hiermee wordt baden een bijzondere belevenis!

Kneipp Badolie Dagdromen; om bij weg te dromen

Voor iedereen die iets speciaals in bad wil is Kneipp Badolie Dagdromen beslist een aanrader. Het bevat de verrassende ingrediënten klaproos en hennep. Kneipp gebruikt de etherische oliën van deze planten vanwege de ultiem ontspannende werking, de verzorgende eigenschappen voor de huid en de bijzondere geurbeleving.

– Hennepolie is bijzonder waardevol voor de huid. Het bevat veel vitamines en

anti-oxidanten en stimuleert de celvernieuwing van de huid.

– Etherische klaproosolie ontspant lichaam en geest weldadig en maakt de huid

zacht.

Kneipp Badolie Dagdromen verdrijft de spanningen van alledag en laat je even heerlijk wegdromen! Het geeft je een stralend verzorgde huid en een opgewekt humeur. Adviesprijs € 8,99.

De mystiek van ‘1001 Nacht’ met Kneipp Verzorgende Badolie Oosterse Sferen

De nieuwe Kneipp Verzorgende Badolie Oosterse Sferen verwarmt lichaam en geest en is tegelijkertijd intensief huidverzorgend. Dit alles dankzij de natuurlijke ingrediënten zoals gember en kardamom in combinatie met een olie van de Macadamianoot en honingextract.

Extra informatie bij persbericht Kneipp Badolie Dagdromen en Oosterse Sferen

1. Tover je badkamer om in een luxueuze Spa!

In ons dagelijkse leven waarin we allemaal erg druk zijn, wordt meer en meer van ons verwacht en krijgen we een steeds grotere behoefte aan onthaasting, ontspanning en rust. Gun jezelf daarom minstens één keer in de week een avondje ‘unplugged’ op een bijzondere manier. Doe de deur op slot, zet je gsm uit en trek je even lekker terug in de badkamer.

Met de nieuwe Kneipp Badolie Dagdromen en Oosterse Sferen tover je de badkamer in ‘no-time’ om tot een luxueuze Spa. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een badkuip, warm water en één dopje hoog geconcentreerde badolie van Kneipp om even heerlijk ontspannen weg te kunnen dromen.

2. Baden wordt een belevenis dankzij etherische oliën

Het waarnemen van geuren heeft invloed op je emoties. Wie een roos ruikt doet meer dan ruiken alleen en associeert dit automatisch met alle eerder opgedane ervaringen met rozen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, ruik je niet met je neusgaten, maar met een plekje achter je neusbrug vlak onder je hersenen. Hier bevindt zich het reukslijmvlies. Dit slijmvlies is bedekt met trilharen die de binnenkomende geurmoleculen ‘vangen’. Via de zenuwuiteinden worden impulsen doorgegeven aan de hersencentra die met reuk te maken hebben. Afhankelijk van de ontvangen reuksignalen reageren je hersenen blij, ontspannen, alert of met een gevoel van nostalgie.

Aromatherapie

De badoliën van Kneipp zijn mild en beschermend voor de huid. Ze bevatten geen conserveringsmiddelen zoals parabenen die de goede huidbacteriën aantasten en geen minerale, siliconen- en paraffineoliën, die de huidporiën kunnen verstoppen.

Alle Kneipp-producten zijn pH-huidneutraal en worden goed door alle huidtypen verdragen dankzij uitgebreide dermatologische testen. De formules zijn niet op dieren getest.

Het leuke van Kneipp producten is dat je met de verschillende geuren eindeloos kunt variëren.

3. Klaproos en hennep, een combinatie om van te dromen!

De nieuwe Kneipp Badolie Dagdromen bevat natuurlijke etherische oliën van klaproos en hennep. Hiermee verdrijf je gemakkelijk de spanningen van alledag en droom je even heerlijk weg in het warme badwater! Deze rijke badolie met verrassende ingrediënten is een bijzondere combinatie van een ultiem ontspannende geurbeleving en hoogwaardige verzorgende, natuurlijke etherische oliën!

Klaproos, één van de mooiste ‘onkruidsoorten’ die bestaat

De klaproos of papaverplant (papaver somniferum) is een prachtige bloem, die veelal in bermen, weilanden en velden groeit. Met name in de zomermaanden zijn klaprozen volop aanwezig en vallen ze goed op vanwege hun prachtige rode bloemblaadjes. De papaverbloem van de gewone veldklaproos bloeit kort maar erg mooi. De bloem valt onder de noemer ‘onkruid’, maar vanwege de schoonheid van de bloemen is deze term eigenlijk zeer onterecht!

Kleine ‘doosjes’ boordevol smakelijke maanzaadjes

Klaprozen verschijnen op plaatsen waar de grond kort geleden werd omgewoeld en dan met name op zonnige, droge en voedselarme zandgronden. Zo kunnen ze massaal verschijnen langs wegbermen, spoordijken, bouwterreinen. In elk zaaddoosje van een klaproos (ook wel papaver- of slaapbol genoemd) bevinden zich honderden zaadjes die ruim vijftig jaar kiemkrachtig blijven. De zaadjes van de papaverbol kennen we eigenlijk allemaal onder de naam: maanzaad. Ja, inderdaad, het zaad wat gebruikt wordt voor bakproducten en je brood extra lekker maakt.

Wist je dat…? Klaprozen voorspellen wanneer er slecht weer op komst is!

Klaprozen voorspellen het weer! Bij regenachtig weer klapt de bloem direct dicht, hetgeen de naam verklaart. In vroegere tijden probeerde men ook onweer te bezweren met behulp van klaprozen. Men plukte grote boeketten om die in een kerk te laten zegenen. Kwam er vervolgens een onweersdreiging opzetten, dan stak men de gezegende bloemen direct in brand.

Klaproosolie, een heerlijk ontspannende geur en verwennerij voor je huid

Kneipp heeft natuurlijke Klaproosolie toegevoegd aan haar nieuwe Badolie Dagdromen vanwege de weldadig ontspannende geurbeleving en het fijne zachte huidgevoel dat deze rijke plantenolie teweeg brengt.

Hennep, één van de oudste cultuurplanten ter wereld

De nieuwe Kneipp Badolie Dagdromen heeft nog een bijzonder ingrediënt, te weten hennep! Hennep (cannabis sativa) is een plant met grote vingervormige bladeren. Het is één van de oudste cultuurplanten ter wereld. Hennep wordt over de gehele wereld in gematigde klimaten onder strenge voorwaarden geteeld. Een groot voordeel van Hennep is dat voor de teelt eigenlijk geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn omdat de plant zichzelf uitstekend tegen parasieten kan beschermen.

Hennep, dat is toch een drug, daar word je toch zweverig van?

Hennep heeft een beruchte reputatie vanwege met name het misbruik in de wietcultuur en is tevens beroemd vanwege de diverse goede eigenschappen voor de gezondheid. Uit de knoppen van de cannabis indica (wietplant) kunnen inderdaad verdovende middelen worden gemaakt zoals marihuana en hasj. De slechte reputatie van hennep is echter onterecht, want de naam hennep staat juist voor de rassen die niet geschikt zijn voor drugs, zoals de cannabis sativa.

Multifunctionele plant, fantastische huidverzorging

Hennep kent vele toepassingen. Uit de vezels van deze plant wordt bijvoorbeeld papier gemaakt en touw. De olie uit hennepzaad is zelfs eetbaar en rijk is aan hoogwaardige eiwitten en essentiële vetzuren. En hennepolie is een fantastische huidverzorging. Kneipp gebruikt hennepolie voor haar nieuwe Kneipp Badolie Dagdromen, vanwege de intensief stimulerende werking op de celvernieuwing van de huid.

4. De mystiek van ‘1001 Nacht’…

Met de nieuwe Kneipp Verzorgende Badolie Oosterse Sferen dompel je jezelf letterlijk onder in de mystieke geurbeleving van ‘De Sprookjes van 1001 Nacht’! Deze intens verwarmende en ontspannende badolie is heerlijk in het gure najaar en bevat verrassende ingrediënten zoals gember, kardamom, macadamianootolie en honingextract.

Gember, intensief verwarmende specerij

Gember wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant (Zinniger officinale). De meeste gember komt van oudsher uit India maar ook landen als West-Afrika, Jamaica, Nigeria, Japan en China zijn grote producenten. Het is een geliefd specerij voor gebruik in de keuken vanwege de krachtige smaak en vurige geur. De Chinezen zweren bij gember als middel tegen reuma en verkoudheid en Kneipp heeft gember toegevoegd aan haar nieuwe Verzorgende Badolie Oosterse Sferen vanwege de kruidige en intensief verwarmende werking.

Kardamomolie, harmoniserend en kalmerend voor lichaam en geest

Kardamom is een specerij dat afkomstig is uit India en dat tot de gemberfamilie hoort. De zaden worden volledig of vermalen gebruikt en hebben een zoetige en kruidige smaak. Kardamomzaden zijn kleine zwarte zaadjes die zich in de kardamompeul bevinden. Ze kunnen worden gebruikt in thee, nagerechten, rijst en currygerechten. De etherische kardamomolie die Kneipp heeft geselecteerd voor de nieuwe Verzorgende Badolie Oosterse Sferen heeft verwarmende, harmoniserende en kalmerende eigenschappen.

Macadamianoot, intensief huidverzorgend, beschermend en verzachtend

De macadamianoot is ongeveer zo groot als een kastanje en heeft al naargelang de soort (er zijn meer dan duizend verschillende soorten!) een glad ofwel een ruw oppervlak en een dunne dop. Het is een vrij vette notensoort met een romige structuur en een boterachtige, volle smaak. De rijke natuurlijke olie die deze noten leveren, benadert de structuur van de huideigen vetten. De macadamianootolie in Kneipp’s nieuwe Verzorgende Badolie Oosterse Sferen is intensief huidverzorgend, beschermend en maakt je huid heerlijk soepel en zacht!

Honing, goudgeel natuurproduct met vele positieve eigenschappen voor de huid

Honing staat bekend vanwege de intensief verzachtende, hydraterende, antibacteriële en huidherstellende eigenschappen voor de huid. Redenen genoeg dus voor Kneipp om dit goudgele natuurproduct een belangrijk ingrediënt te laten zijn in de nieuwe Kneipp Verzorgende Badolie Oosterse Sferen!

5. Steeds meer belangstelling voor ‘thuis-wellness’

Wellness is een zeer sterke groeimarkt. Juist in tijden van ‘recessie’ willen we onszelf goed blijven voelen en zorgen voor de nodige ontspanning. Dat doen we steeds vaker binnenshuis. De vraag om hoogwaardige en vernieuwende kuurproducten voor thuisgebruik, neemt hierdoor sterk toe. Kneipp is al jarenlang expert op dat gebied en blijft haar assortiment voortdurend uitbreiden met de meest bijzondere en vooral verrassende producten voor heerlijke ‘thuis-wellnessmomenten’.

30.09.2009. 17:40 Bewerken

Op dit artikel is nog niet gereageerd.

Reacties
Categorieën