Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

Huidproblemen en de oorzaken

2 min
0

Huidproblemen en de oorzakenIedere vrouw heeft hiermee wel eens een probleem gehad.De gezichtshuid reageert namelijk heel snel op kleine zonden door puistjes, rode vlekjes,verstopte poriën. Dit is in vele gevallen de rekening voor een ongezonde levensstijl of voor slechte voedingsmiddelen.

Inleiding

Een mooie gezonde stralende huid is dan ook vaak het gevolg van alleen maar geluk maar de beloning voor een gezonde voeding en een bewuste levensstijl. Ondergetekende gaat u in het volgende artikel verklappen wat de oorzaken kunnen zijn van uw huidproblemen en waarop u in dit opzicht zou moeten letten.

Ziet uw huid er plotseling uit als een krentenboterham.

Puistjes op het voorhoofd duiden vaak op problemen in de stofwisseling en vaak is de oorzaak te vet eten waardoor de stofwisseling te zwaar belast wordt.

Wat kunt u eraan doen?

Vermijdt vette sauzen, frietjes en hamburgers. Volkerenproducten, klei, selderij en waterkers zijn echte wapens tegen huidverontreinigingen.

Wilt u dat uw huid er altijd fantastisch uitziet?

Vermeng een paar eetlepels havermout met wat water en eet dtt op. Als u er ook een beetje kaneel opdoet is het best te eten. Havermout is niet alleen heel gezond maar bevat ook hele waardevolle stoffen zoals bijv. Vitamine B1 en Thiamine. Hierdoor wordt de doorbloeding bevordert en wordt daardoor de huid gestimuleerd zich sneller te herstellen.

Ben voorzichtig als u een pony draag want deze kan er voor zorgen dat de huid
op het voorhoofd geïrriteerd raakt. Omdat een pony de huid eigenlijk een beetje afsluit van de buitenlucht wordt de huid hierdoor vettig en kan gaan ontsteken.

Kleine puistjes /ontstekingen op de wangen

Volgens de traditionele Chinese geneeswijze weerspiegelt de werking van de alvleesklier zich in de huid van de wangen.
Om dit te voorkomen kunt u het beste zo weinig mogelijk suiker eten en ongezonde stoffen in de levensmiddelen zoveel mogelijk vermijden (o.a. kleurstoffen – smaakstoffen e.d.)
Een belangrijk advies is om uw vingers uit uw gezicht te houden! Onbewust zitten we steeds met onze vingers aan het gezicht of we zitten met onze handen onder het hoofd. Daardoor wordt de huid (door onze vingers) zonder dat we dat in de gaten hebben verontreinigd en dat kan leiden tot onstekingen.

Puistjes en mee-eters op de neus en de neuspunt

Ook op de neus en de neuspunt kunnen veel mee-eters (comedonen) en puistjes zitten. Deze laatsten zijn het gevolg van schadelijke stoffen. Zo zien we dat dit bij rokers veel vaker voorkomt dan bij niet rokers.
De oplossing hiervoor is:

Ontgiften van het lichaam door zuiverende thee of het drinken (iedere morgen) van een glas Brooddrank van het merk Kanne.

Een moderne wijze van ontgiften kunnen we toepassen voor het gebruik van de

Kino Kisekie pleisters. Zie over dit onderwerp dit artikel !

Bent u gek op zoetigheden

Dan mag u zich er niet over verbazen dat er hierdoor puistjes komen op uw kin en rond uw mond. Ook een vette huid (een verschijnsel dat onder invloed staat van de hormonen) kan de oorzaak zijn voor ontstekingen in dit deel van het gezicht. Als u zich wilt ontgiften is dagelijks een glas Aloë Vera sap drinken of een klei masker proberen minstens een maal per week. Denk ook hier weer eens aan de Kino Kisekie pleisters !

Reacties
Categorieën