Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
1 min
0

Lichaamsbeharing nieuwste vakantietaboe

1 min
0

Scheren van de zwembroeklijn de zomertrend bij mannen

Topless tijdens de vakantie? Wij Nederlanders hebben er geen moeite meer mee. Het nieuwste vakantietaboe is lichaamsbeharing. Vrouwen én mannen ergeren zich daaraan, óók als het henzelf betreft. Nieuwe trend:

maar liefst 24% van de Nederlandse mannen scheert deze zomer de zwembroeklijn bij. Dit blijkt uit onderzoek naar lichaamsverzorging op vakantie. Juist deze zomermaanden kopen we massaal zomerse verzorgingsproducten. Uit het onderzoek blijkt dat bijna eenderde van de vakantiegangers oude zonnebrand gebruikt. Terwijl zonnebrand na opening maar beperkt houdbaar is. Daarom adviseer ik om ieder jaar nieuwe zonnebrand aan te schaffen.

Zonnebrand nog steeds nummer 1

Zonnebrand is en blijft het populairste vakantieproduct en is daarmee bijna net zo belangrijk als geld en paspoort, liefst 76% van de Nederlanders neemt dat mee in de toilettas. Ook deodorant en – bij de vrouwen – haarverzorgingsproducten (68%) scoren hoog in het rijtje.

Voorbehoedsmiddelen als condooms zijn heel wat minder populair, slechts 15% neemt die vooraf mee. Al scoren jongeren daarin wel hoger: een derde van hen stopt condooms in de reistas. Bij vrouwen staan overigens voorbehoedsmiddelen zoals condooms en pil onderaan het lijstje mee te nemen in de toilettas. We kopen al deze zaken overigens het liefst vóór we op vakantie gaan, nog geen 10% koopt z’n verzorgingsproducten op de vakantieplek.

Ergernis: handdoeken en… beharing

Een nieuw vakantietaboe is lichaamsbeharing. Niet alleen bij anderen, maar ook bij de vakantieganger zélf. Liefst 87% van alle ondervraagden houdt niet van lichaamsbeharing op ongewenste plekken. Bij vrouwen is met name haar onder de oksels en bij de bikinilijn taboe. Maar ook lichaamshaar op buik (61%), oren (62%) en benen (56%) vinden vrouwen ongewenst. Ze scheren die plekken op vakantie dan ook meerdere malen. En de mannen: tja, die scheren zich natuurlijk vrijwel elke dag. Maar wél opmerkelijk is, dat de scheerdrang bij de mannen dit jaar verder gaat dan de baard: liefst 21% scheert tijdens vakantie de oksels meerdere malen en de zwembroeklijn wordt zelfs bij 24% van de mannen met regelmaat bijgewerkt!

Ruim de helft van alle vakantiegangers ergert zich onverminderd aan handdoeken op de bedjes bij het zwembad. Topless zonnen, van oudsher een belangrijke bron van ergernis, is geen taboe meer: nog slechts 13% stoort zich hier (wel eens) aan.

Blunder Top 10

In de Vakantieblunder Top 10 staat met 11% op nummer 1: Roddelen in het Nederlands en er dan achter komen dat de persoon waarover je op gehoorafstand roddelt, óók uit Nederland komt!


Reacties
Categorieën