Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

Welk kapsel past het beste bij U?

3 min
0

Welk kapsel past het beste bij UDe meeste van ons weten het al lang. Als ons haar goed zit , voelen we ons senang. Er is niet voor niets het gezegde: Als je haar maar goed zit. Maar we willen ook vaak graag eens veranderen van kapsel.

Daarom experimenteren we met de coupe, kleur en de lengte. Maar meestal houden we ons toch maar bij een bepaald model waarvan we vinden dat dit het beste bij ons past.

Een ding is wel zeker; Uw kapsel geeft uitdrukking aan uw persoonlijkheid.
Maar als we dan eens een te gek kapsel zien bijv. bij een beroemde filmster of een goede vriendin wil dat helemaal niet zeggen dat dit kapsel ook u zal flatteren.

Afgezien van onze persoonlijkheid zijn er ook nog andere factoren die u zouden kunnen helpen het juiste kapsel te vinden.
Daarvoor moet u, voordat u naar de kapper gaat om een ander kapsel aan te laten meten nog een antwoord vinden op de volgende zaken:

Past het kapsel wat ik wel zou willen hebben in mijn dagelijks leven.
Als u bijv. de hele dag op kantoor zit past het gewenste kapsel daar dan wel bij of is het daarvoor eigenlijk te opvallend?
Gaat u nogal veel uit, of heeft u een representatief leven dan moet uw kapsel daarentegen makkelijk te stylen zijn, zodat u met wat eenvoudige veranderingen ook in uw uitgaanskleding er weer op en top uit kunt zien.
Het is in ieder geval wel erg handig als u uw kapsel zelf makkelijk kunt veranderen.

Een volgende belangrijke vraag die u zichzelf zou moeten stellen is hoeveel tijd u wilt investeren in uw kapsel. Is uw antwoord hierop maar hooguit 5 minuten of maakt het u niet uit wel eens een half uur of langer met uw kapsel bezig te zijn. Ofwel ik wil klaar zijn met een paar handbewegingen of maakt het me niet uit de föhn of eens een paar krulspelden in te draaien.
Voor iedere haarsoort bestaat het ideale kapsel, maar laat uw kapper u hierin adviseren.
Nog een vraag.
Wat heeft u voor haarsoort? Is het dik, dun, stug, droog, krullend of stijl?
Er bestaat geen slecht haar. Want samen met uw kapper kunt u ook voor uw haar het ideale kapsel vinden.

Bij fijn haar kan het haar het beste in laagjes worden geknipt zodat het voller lijkt.
Bij dik haar is het aan te bevelen het dekhaar niet te zwaar en te lang te laten want daardoor lijkt het nog voller en zwaarder.

En bij krulhaar is het aan te bevelen het model in de richting van de krullen te stylen.

Welke producten heeft het haar nodig

De laatste tijd zijn er een aantal prima verzorgingsproducten voor het haar bijgekomen.
Ook hier kan uw kapper u het beste adviseren wat u het beste voor uw haarconditie en haarsoort zou kunnen aanschaffen.

De meeste dames hebben tegenwoordig geverfd haar of highlights in het haar. Ook hebben veel dames een fijne haarstructuur.
Veel haarproducten die met allerlei slogans beloven het haar te bevochtigen doen dat in werkelijkheid niet. Hierdoor wordt het haar slap en futloos terwijl dat helemaal niet nodig is. Een perfecte styling is alleen te bereiken door precies op uw haar afgestemde producten te gebruiken.
En het maakt natuurlijk absoluut niet uit of u deze producten koopt bij uw kapper of bij de drogist, als ze maar voor u geschikt zijn.

Maar vergeet vooral nooit dat uw haar en dus uw kapsel een belangrijk onderdeel uitmaakt van uw gehele uitstraling. Dus verzorg uw haar goed, net zo goed als u de rest van uw lichaam verzorgt.

Neem ook eens een haarkuurtje!

Uw kapper is uw vriend, helper en adviseur voor uw haarcoupe en kleur.Als u eenmaal een afspraak heeft gemaakt bij uw kapper neem dan een foto of afbeelding mee van uw droomkapsel of de door u gewenste haarkleur. Of knip dergelijk foto’s uit een tijdschrift van kapsels die u ook heel leuk vindt.
Samen met u zal uw kapper dan kunnen bekijken of en zo ja, welk kapsel het beste bij uw haarstructuur en uw persoonlijkheid past. Hoe meer informatie u hem/haar geeft hoe beter hij/zij u kunnen helpen bij het realiseren van uw droomkapsel.
En u zult zien: Zodra uw kapsel weer helemaal naar uw zin zit ziet er u in al uw outfits weer helemaal te gek uit.

Reacties
Categorieën